Τροχοί & TIR

Χειροπέδες σε οδηγό αστικού για απόπειρα βιασμού επιβάτιδας. Τι λέει η ΟΣΥ

Σε γραμμή της Δυτικής Αττικής
Τρίτη 26/03/2024 - 12:26
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Γυναίκα 53 χρονών, επιβάτιδα αστικού λεωφορείου σε γραμμή της Δυτικής Αττικής, έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από τον οδηγό του οχήματος.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, όλα συνέβησαν στον τερματικό σταθμό λεωφορειογραμμής της περιοχής την ώρα που το λεωφορείο βρισκόταν στο σημείο με τις πόρτες κλειστές.

Ο οδηγός, ο οποίος τελικά συνελήφθη, φέρεται να πλησίασε την γυναίκα που ήταν επιβάτης και άρχισε να θωπεύει το σώμα της και να της κάνει προτάσεις που αφορούσαν στην τέλεση γενετήσιων πράξεων. Στη συνέχεια μάλιστα αποπειράθηκε να της βγάλει τα ρούχα και σταμάτησε όταν η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να του ζητεί τα στοιχεία της ταυτότητας του.

Ο οδηγός επέτρεψε στη γυναίκα να αποβιβαστεί σε μια στάση, ωστόσο εκείνη απευθύνθηκε στις Αρχές και λίγο αργότερα αστυνομικοί του Τ. Α. Φυλής εντόπισαν τον οδηγό την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής και του πέρασαν χειροπέδες.

Πραγματοποιήθηκε λήψη βιολογικού υλικού από τον φερόμενο δράστη και αναμένεται να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό από τα ρούχα που φορούσε η γυναίκα και τα οποία έχουν κατασχεθεί και θα σταλούν στη ΔΕΕ για ανάλυση.

Πειθαρχική δίωξη

Για το θέμα η ΟΣΥ κίνησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του οδηγού. Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η υπόθεση δεν βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. αλλά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, για την οποία η Εταιρεία δεν έχει και δεν μπορεί νομίμως να λάβει γνώση -όπως ενημερώθηκε αρμοδίως- ούτε για το περιεχόμενο της καταγγελίας, ούτε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Συνεπώς δεν μπορεί να παρέμβει καθ’ οιοδήποτε τρόπο. Ωστόσο, η διοίκηση της Εταιρείας έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού καλώντας τον σε εξηγήσεις." 

PreviousNext