Τροχοί & TIR

Χρήστος Σταϊκούρας: Συνεργασία με Κομισιόν για δημόσια έργα και «πράσινες» μεταφορές

Η παροχή τεχνικής υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προώθηση μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπ
Τρίτη 18/07/2023 - 09:31
Κοινοποίηση στα Social Media

Η παροχή τεχνικής υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην προώθηση μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Γενικό Διευθυντή Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mario Nava.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

- Παροχή τεχνογνωσίας στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, ενόψει και της σύνταξης του Εθνικού Σχεδίου Ηλεκτροκίνησης, με σκοπό την περαιτέρω αύξηση της τεχνολογίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ελληνική αγορά.

- H ανάπτυξη στρατηγικού σχεδίου για την εφαρμογή του BIM (Building Information Modeling). Η Τεχνολογία Μοντελοποίησης μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην παραγωγή βιώσιμων έργων, βελτιώνοντας τη διαδικασία ανάθεσης μελετών, κατασκευής και συντήρησης των δημόσιων έργων.

- Εμβάθυνση συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων (ERA) σε ζητήματα οργανωτικής διάρθρωσης και εκπαίδευσης προσωπικού, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Ενισχύουμε τη στενή συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, με την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών που θα αναβαθμίσουν τη διοικητική ικανότητα της χώρας μας να εφαρμόσει
αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις στην παραγωγή των δημόσιων έργων, στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου και στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης».

PreviousNext