Τροχοί & TIR

Χρυσό μετάλλιο για τη MAN

Η EcoVadis που θεωρείται ο μεγαλύτερος πάροχος αξιολογήσεων βιωσιμότητας στον κόσμο απένειμε στη MAN χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά επιβεβαιώνοντας ότι η νέα στρατηγική βιωσιμότητας του Γερμανού κατα
Δευτέρα 14/11/2022 - 11:03
Κοινοποίηση στα Social Media

Η EcoVadis που θεωρείται ο μεγαλύτερος πάροχος αξιολογήσεων βιωσιμότητας στον κόσμο απένειμε στη MAN χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά επιβεβαιώνοντας ότι η νέα στρατηγική βιωσιμότητας του Γερμανού κατασκευαστή αποδίδει καρπούς.

Η βιωσιμότητα εδράζεται στον πυρήνα της νέας εταιρικής στρατηγικής της MAN. «Αυτό τώρα αποδίδει καρπούς, όπως δείχνει το άλμα προς τα εμπρός στην αξιολόγηση EcoVadis», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της MAN, Alexander Vlaskamp. «Για εμάς, αυτό είναι ένα κίνητρο για να αυξήσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας σε όλους τους εξεταζόμενους τομείς - επειδή η βιωσιμότητα δεν είναι αποτέλεσμα, αλλά μια συνεχής διαδικασία. Και ακόμη και σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς, θεωρούμε τη βιώσιμη δράση ως προϋπόθεση για να είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε στο μέλλον».

Ειδικότερα, η διεπιστημονική συνεργασία όλων των τμημάτων της MAN κατέστησε δυνατή την επιτυχία στην αξιολόγηση EcoVadis. Η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο και στο μέλλον: Μετά τη λεπτομερή αξιολόγηση των δυνατοτήτων και αδυναμιών που κατονομάστηκαν από τους ειδικούς, η MAN θα βελτιστοποιήσει περαιτέρω τα μέτρα της στον τομέα της βιωσιμότητας.

Η MAN πολύ πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου

Η MAN πέτυχε 72 από τους 100 βαθμούς στη συνολική αξιολόγηση, ενώ ο μέσος όρος του κλάδου στον τομέα «κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων» είναι 45 μονάδες. Η υψηλή βαθμολογία εξασφαλίζει στη MAN μια θέση μεταξύ των κορυφαίων πέντε τοις εκατό και των 104 εταιρειών που αξιολογήθηκαν, καθώς το 97 τοις εκατό από αυτές σημείωσαν χειρότερη βαθμολογία. Αυτός είναι ο λόγος που η EcoVadis απένειμε στον κατασκευαστή επαγγελματικών οχημάτων χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά, μετά από ένα χάλκινο μετάλλιο το 2021.

Η EcoVadis αξιολογεί εταιρείες σε τέσσερις τομείς. Η MAN πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα «Περιβάλλον» (80 βαθμοί), ακολουθούμενη από την «Εργασία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (70 βαθμοί), τις «Βιώσιμες Προμήθειες» (70 μονάδες) και την «Ηθική» (60 βαθμοί). Η βάση για τις αξιολογήσεις ήταν η τρέχουσα Έκθεση Αειφορίας 2021, η οποία βασίζεται στη θεμελιωδώς αναθεωρημένη στρατηγική αειφορίας.

PreviousNext