Τροχοί & TIR

HUMAN ASSET in Logistics

Διαδικτυακό σεμινάριο με αφορμή το εκρηκτικό φαινόμενο της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού διοργανώνει το Supply Chain Institute με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Planning. «Λόγω της έλλειψης ερ
Τρίτη 08/02/2022 - 16:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Διαδικτυακό σεμινάριο με αφορμή το εκρηκτικό φαινόμενο της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού διοργανώνει το Supply Chain Institute με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Planning.

«Λόγω της έλλειψης εργατικής δύναμης στην Ελληνική οικονομία και ειδικά στα logistics κσι τη βιομηχανία, αρχίζουν να φαίνονται έντονα τα φαινόμενα αδυναμίας εκτέλεσης του logistics έργου, φαινόμενα που αναμένεται να ενταθούν τους επόμενους μήνες», αναφέρει το Supply Chain Institute, απευθυνόμενο στα στελέχη της αγοράς των Logistics και σημειώνει:

«Παρόλο που το ποσοστό της ανεργίας τους τελευταίους μήνες κυμαίνεται κοντά στο 13% (1 στους 8 εργαζόμενους άνεργος), η ζήτηση εργασίας δεν καλύπτεται. Το 69% των επιχειρήσεων παγκοσμίως δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ανεύρεσης εργατικού δυναμικού, με την Ελλάδα στο 72% να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις».

Διερωτάται, κατόπιν, «Τι έχει προκαλέσει όμως αυτόν τον οιωνό; Είναι λόγω της επιστροφής των οικονομικών μεταναστών, που κάλυπταν ανειδίκευτες θέσεις, σε άλλες χώρες με χαμηλό βιοτικό κόστος; Μήπως γιατί το επίδομα ανεργίας διαφέρει ελάχιστα με τον βασικό μισθό; Άλλαξαν οι απαιτήσεις και οι συνήθειές μας με το να ζούμε σε καθεστώς καραντίνας; Μήπως δεν υπάρχει νεανικό παραγωγικό δυναμικό λόγω υπογεννητικότητας; Μήπως επαναξιολογήσαμε τη ζωή;».

Καταλήγοντας, το ινστιτούτο αναφέρει:

Το ΗUΜΑΝ ΑSSΕΤ θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στα logistics τα επόμενα χρόνια. Στο συνέδριο θα ανακοινώσουμε αποτελέσματα surveys για τον ανθρώπινο παράγοντα στις αποθηκευτικές δομές και θα ακούσουμε ενδιαφέρουσες ομιλίες και προτάσεις. Θα επαναξιολογήσουμε τον εργασιακό βίο, τις ανθρώπινες ανάγκες και τα κίνητρα των επιχειρήσεων μέσα από τις απόψεις διακεκριμένων συμμετεχόντων σε discussion panels.

Με χαρά σας περιμένουμε στο 2ο συνέδριο που διοργανώνουμε με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα στα logistics, σήμερα και στο μέλλον.

Παράταση προσφοράς έκπτωσης για το συνέδριο Human Asset in Logistics II μέχρι την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου. Εξασφαλίστε την τιμή early booking για τις επόμενες 2 μέρες, 90€ + ΦΠΑ, στέλνοντας απευθείας τη συμμετοχή σας στο info@scisce.eu

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ.

PreviousNext