Η Automotive Solutions του Σταύρου Καφούνη πέρασε στη Motor Oil

Τρί, 12/07/2022 - 13:51

Η nrg, μέλος του ομίλου Motor Oil, ανακοίνωσε την εξαγορά του 60% της εταιρείας Automotive Solutions, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου αντιπροσωπεύοντας μεταξύ των άλλων και ηλεκτρικά λεωφορεία, όπως τα ιταλικά Tecnobus με τα οποία μετέχει σε διαγωνισμούς στη χώρα μας.

Η nrg θα έχει πλέον στη διάθεσή της επιπλέον τεχνογνωσία και πόρους, που, συνδυαστικά με το πλήρες δίκτυο σταθμών φόρτισης και ταχυφορτιστών incharge, παίζει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό νέων καινοτομικών λύσεων στον τομέα του e-mobility και της μικροκινητικότητας. Οι κινήσεις αυτές ενισχύουν τις δραστηριότητες της nrg, που έχουν ως στόχο ένα μέλλον με λιγότερους ρύπους και πόλεις περισσότερο βιώσιμες.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, δήλωσε σχετικά: "H πορεία της nrg χαρακτηρίζεται από συνεχείς επενδύσεις και πρωτοπορία. Με τη ματιά μας στραμμένη σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, στην nrg είμαστε περήφανοι που πρωτοπορούμε στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με την εξαγορά που ανακοινώνουμε σήμερα, διευρύνουμε σημαντικά τη δραστηριότητά μας στην ηλεκτροκίνηση και ενισχύουμε περαιτέρω τον ξεκάθαρο προσανατολισμό μας στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους οδηγούς και τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται με γνώμονα τη βιωσιμότητα, με περισσότερες πράσινες λύσεις κινητικότητας εντός και εκτός πόλης".

Από την πλευρά του, ο κ. Σταύρος Καφούνης της Automotive Solutions δήλωσε: "Η εταιρεία μας φέτος κλείνει 20 χρόνια ζωής, και η αναγνώριση της αξίας μας από έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στον τομέα της ενέργειας αλλά και μέλος του Ομίλου Motor Oil αποτελεί ένα από τα ορόσημα της μακρόχρονης πορείας μας στον χώρο. Ανυπομονούμε να ενώσουμε δυνάμεις με την nrg για να δημιουργήσουμε νέες, πρωτοποριακές λύσεις που θα βελτιώσουν και θα εδραιώσουν τελικά την ηλεκτροκίνηση ως την πρώτη επιλογή".

Σημειώνουμε ότι ο Σταύρος Καφούνης είναι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.