Τροχοί & TIR

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία ανοίγουν τον δρόμο για μια δεύτερη γέφυρα στον Δούναβη

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια, η Βουλγαρία και η Ρουμανία πιέζουν ενεργά για την κατασκευή μιας δεύτερης γέφυρας στον Δούναβη, που θα συνδέει το Ruse της Βουλγαρίας και το Giurgiu της Ρουμανίας. Ο
Τετάρτη 17/01/2024 - 13:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια, η Βουλγαρία και η Ρουμανία πιέζουν ενεργά για την κατασκευή μιας δεύτερης γέφυρας στον Δούναβη, που θα συνδέει το Ruse της Βουλγαρίας και το Giurgiu της Ρουμανίας. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Dimitar Nedyalkov μοιράστηκε αυτήν την εξέλιξη κατά τη διάρκεια της περιφερειακής διάσκεψης για το έργο «Η Ευρώπη στα Βαλκάνια: Κοινό Μέλλον», που διοργανώθηκε από το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA. Αναμένεται η επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περίπου στα τέλη Ιανουαρίου, σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης για τις απαραίτητες μελέτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Nedyalkov τόνισε την κρίσιμη σημασία της δεύτερης γέφυρας στο Ruse και στο Giurgiu, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές της να ενισχύσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα μεταφορών Βορρά-Νότου. Το έργο έχει στρατηγική σημασία όχι μόνο για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία αλλά και για το ευρύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών.

Πηγή: novinite.com

PreviousNext