Τροχοί & TIR

Η Daimler Truck παρουσιάζει το νέο εμπορικό σήμα TruckCharge

Πότε θα παρουσιαστεί επίσημα.
Τετάρτη 14/08/2024 - 10:15
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Το εμπορικό σήμα ΤruckCharge αναφέρεται σε μία νέα επιχειρηματική μονάδα της Daimler Truck, η οποία συγκεντρώνει όλες τις υπάρχουσες και μελλοντικές τεχνολογίες κι εξαρτήματα της εταιρείας σχετικά με την υποδομή και τη φόρτιση των ηλεκτρικών φορτηγών, δηλαδή συμβουλευτικές υπηρεσίες, υποδομές φόρτισης και ψηφιακές υπηρεσίες. 

Με αυτόν τον τρόπο, η Daimler Truck σκοπεύει να παρέχει στους πελάτες της ένα οικονομικά αποδοτικό συνολικό πακέτο, από την παραγωγή ενέργειας έως τη λειτουργία του οχήματος, επιτρέποντάς τους να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης. Το TruckCharge απευθύνεται όχι μόνο σε μεταφορικές εταιρείες με στόλους φορτηγών, αλλά και σε βιομηχανικές εταιρείες με δικό τους ή μισθωμένο στόλο φορτηγών. Το «πακέτο» TruckCharge είναι διαθέσιμο ανεξάρτητα από τη μάρκα του φορτηγού. Η Daimler Truck θα παρουσιάσει επίσημα το TruckCharge στην έκθεση IAA στο Ανόβερο τον Σεπτέμβριο.

.

Σταθμοί φόρτισης 

Η Daimler Truck θα προσφέρει επίσης στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράσουν σταθμούς ταχείας φόρτισης από τους αντιπροσώπους της. Το πακέτο «Depot Charging» περιλαμβάνει συμβουλές, πωλήσεις υλικού και τεχνική εξυπηρέτηση, καθώς και λύσεις χρηματοδότησης από την Daimler Truck Financial Services για το υποδομή φόρτισης. Επιπλέον, εξειδικευμένοι συνεργάτες της Daimler Truck μπορούν, κατόπιν αιτήματος να πραγματοποιήσουν την εγκατάσταση. 

Στόχος είναι να διασφαλιστούν ομαλές διαδικασίες φόρτισης και υψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας των οχημάτων. Τα πρώτα πιλοτικά έργα ξεκίνησαν σε διάφορες αντιπροσωπείες στη Γερμανία πριν λίγες εβδομάδες, με προοπτική και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να προστίθενται σταδιακά. Η Alpitronic είναι ο στρατηγικός εταίρος για τους σταθμούς φόρτισης. Οι ψηφιακές υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη λειτουργία του στόλου οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης αυτού που η Mercedes αποκαλεί «έξυπνη φόρτιση». Κατάλληλες λειτουργίες πληρωμής για φόρτιση εκτός του αμαξοστασίου (φόρτιση κατά το δρομολόγιο) συμπληρώνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

PreviousNext