Τροχοί & TIR

Η VDL εξαγοράζει τμήματα της Van Hool στο Βέλγιο καθώς και το εργοστάσιο στα Σκόπια

Περίπου 250 πρώην εργαζόμενοι της Van Hool θα προσληφθούν για να εργαστούν στην παραγωγή εξαρτημάτων, την εξυπηρέτηση πελατών, τις προμήθειες, την ανάπτυξη και τα οικονομικά του εργοστασίου της Van Hool στο Koningshooikt στο Βέλγιο.
Πέμπτη 15/08/2024 - 08:42
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Το ολλανδικό γκρουπ VDL ανακοίνωσε ότι αποκτά τμήματα του φλαμανδού κατασκευαστή λεωφορείων Van Hool.

Ειδικότερα, η VDL οικογενειακή βιομηχανική εταιρεία με έδρα το Αϊντχόβεν αποκτά τμήματα της Van Hool στο Βέλγιο. Η VDL αποκτά επίσης τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής της Van Hool στο Bunardzik, έξω από την πόλη των Σκοπίων. Με την απόκτηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, η VDL σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητες του τμήματος λεωφορείων της. Η εξαγορά θα διασώσει άμεσα περίπου 1.600 θέσεις εργασίας, ενώ τα ποσά που αφορούν την εξαγορά δεν γνωστοποιούνται. 

Περίπου 250 πρώην εργαζόμενοι της Van Hool θα προσληφθούν για να εργαστούν στην παραγωγή εξαρτημάτων, την εξυπηρέτηση πελατών, τις προμήθειες, την ανάπτυξη και τα οικονομικά του εργοστασίου της Van Hool στο Koningshooikt στο Βέλγιο, ενώ επιτεύχθηκε συμφωνία με τα συνδικάτα σχετικά με τους όρους απασχόλησης. Η VDL θα αποκτήσει επίσης όλη την πνευματική ιδιοκτησία, τα δικαιώματα σχεδιασμού, το λογισμικό, τις ονομασίες προϊόντων, τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα της Van Hool, καθώς και το εργοστάσιο κατασκευής πούλμαν στο Bunardzik κοντά στα Σκόπια, όπου απασχολούνται περίπου 1.350 εργαζόμενοι. Επιπλέον, η VDL έχει συνάψει συμφωνία με τον Αμερικανό ντήλερ ABC Companies για την παράδοση λεωφορείων και πούλμαν της Van Hool στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Η συνεργασία με την ABC θα επιτρέψει και στα δύο μέρη να ενισχύσουν τις αγορές και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων τους. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του VDL Groep, Willem van der Leegte, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μπορέσαμε να αποκτήσουμε τμήματα της Van Hool τα οποία θα προσθέσουν αξία στις δραστηριότητές μας σε αστικά λεωφορεία και πούλμαν και θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε τη θέση μας ως κατασκευαστής λεωφορείων. Παράλληλα, η στρατηγική συνεργασία με τον Αμερικανό διανομέα μας ABC Companies μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε περαιτέρω τις διεθνείς μας δραστηριότητες». 

Πάντως, η VDL δεν θα ενσωματώσει ακόμη τις επιχειρηματικές μονάδες που αποκτήθηκαν από την Van Hool και αφορούν στις δραστηριότητες λεωφορείων και πούλμαν.

PreviousNext