Τροχοί & TIR

Η Deutsche Bahn πούλησε την Arriva Γερμανίας

Τη θυγατρική της Arriva στη Γερμανία πούλησε η Deutsche Bahn στον αμερικάνικο όμιλο I Squared Capital έναντι 1,6 δισ. ευρώ (1,7 δισ. δολάρια). Την πώληση αναμένεται να εγκρίνει η γερμανική κυβέρνηση
Δευτέρα 30/10/2023 - 09:21
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Arriva
φωτό: Arriva

Τη θυγατρική της Arriva στη Γερμανία πούλησε η Deutsche Bahn στον αμερικάνικο όμιλο I Squared Capital έναντι 1,6 δισ. ευρώ (1,7 δισ. δολάρια).

Την πώληση αναμένεται να εγκρίνει η γερμανική κυβέρνηση στην οποία ανήκει η Deutsche Bahn, ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός όμιλος στην Ευρώπη.

Η Arriva από την πλευρά της λειτουργεί και διαχειρίζεται τους μεγαλύτερους στόλους λεωφορείων, καθώς και άλλα μέσα σταθερής τροχιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε 10 ακόμη χώρες της Ευρώπης περιλαμβανομένης φυσικά και της Γερμανίας.

Έγινε γνωστό ότι στην τιμή πώλησης των 1,6, το 1 δισ. είναι χρέη της Arriva Γερμανίας, τα οποία ανέλαβε προς εξόφληση ο νέος ιδιοκτήτης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία των γερμανικών σιδηρόδρομων Deutsche Bahn είχε αγοράσει την Arriva Γερμανίας το 2010 έναντι 2,5 δισ. ευρώ περιλαμβανομένων και των χρεών. Ωστόσο, ο τότε πρόεδρός της DB Rüdiger Grube δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις και η απόφασή του να αγοράσει την Arriva χαρακτηρίστηκε ως πράξη «μεγαλομανίας».

Τελευταίες ασφαλείς πληροφορίες του troxoikaitir.gr αναφέρουν ότι η Deutsche Bahn αποφάσισε τώρα την πώληση της Arriva κρίνοντας ότι θα έπρεπε να απαλλαγεί από τα συσσωρευμένα χρέη σε μια εποχή που θα πρέπει να επενδύσει στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού της δικτύου.

PreviousNext