Τροχοί & TIR

Η DHL θα εκπαιδεύσει 1000 επαγγελματίες οδηγούς το 2022

Καθώς οξύνεται καθημερινά το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών φορτηγών στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, η DHL Supply Chain ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την εκπαίδευση 1000 επαγγελματιών οδηγ
Τρίτη 12/10/2021 - 15:53
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: DHL
Φωτό: DHL

Καθώς οξύνεται καθημερινά το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών φορτηγών στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, η DHL Supply Chain ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την εκπαίδευση 1000 επαγγελματιών οδηγών μέσα στο 2022 και με κόστος που πλησιάζει τις 3000 λίρες (3.500 ευρώ) ανά οδηγό.

Η εκπαίδευση θα αφορά στην απόκτηση άδειας οδήγησης κατηγορίας C και κατηγορία C + E και θα διεξάγεται σε διαπιστευμένα κέντρα εκπαίδευσης οδηγών στα νοτιοανατολικά του Η. Β., όπως στο Avonmouth, Crick και Bellshill.

Μετά την απόκτηση των διπλωμάτων, η DHL υπόσχεται «μια καλά αμειβόμενη» εργασία στα οχήματα της εταιρείας και σε διαδρομές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον του μισθού, η DHL υπόσχεται και έξτρα οφέλη, όπως επίδομα εκπαίδευσης για μικρά παιδιά και έκπτωση 10% στις τιμές λιανικής των supermarket.

Από την άλλη πλευρά, οι οδηγοί θα έχουν να ωφεληθούν και από το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της DHL, πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία ενός μεγάλου στόλου πράσινων φορτηγών, που σημαίνει ότι θα οδηγούν σύγχρονης τεχνολογίας οχήματα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών οδηγών της DHL θα κάνει χρήση των αλλαγών που επέρχονται στη βρετανική νομοθεσία, επιβεβαιώνοντας και το σχετικό ρεπορτάζ του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, ότι δηλαδή μπορεί ο οδηγός να δηλώνει εξ αρχής ότι επιθυμεί δίπλωμα C + E, οπότε θα έχει μια συνεχόμενη εκπαίδευση μέχρι την απόκτησή του, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να πάρει πρώτα το δίπλωμα C για να προχωρήσει κατόπιν στο C + E.

PreviousNext