Τροχοί & TIR

Επιλογή του νέου κινητήρα D13TC της VOLVO για όλα τα βαριά αμερικάνικα μουράτα

Όλα τα βαριά φορτηγά της Volvo Αμερικής, όπως τα μουράτα VNL 740, 760 και 860 θα φοράνε τον γνωστό από τα ευρωπαϊκά φορτηγά της μάρκας κινητήρα D13 turbo compound. Ο 13λιτρος αυτός κινητήρας πέρασε
Τρίτη 12/10/2021 - 15:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Όλα τα βαριά φορτηγά της Volvo Αμερικής, όπως τα μουράτα VNL 740, 760 και 860 θα φοράνε τον γνωστό από τα ευρωπαϊκά φορτηγά της μάρκας κινητήρα D13 turbo compound.

Ο 13λιτρος αυτός κινητήρας πέρασε μια μεγάλη περίοδο δοκιμών και μετρήσεων από τους Αμερικανούς ειδικούς, οι οποίοι κατέληξαν ότι είναι το πιο οικονομικό μηχανικό σύνολο και το πλέον αξιόπιστο για τα βαριά φορτηγά. Οι καταναλώσεις μετρήθηκαν σε οχήματα που δουλεύουν για λογαριασμό μεγάλων πελατών και έδειξαν οικονομία καυσίμου περί το 6% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά των 13λιτρων κινητήρων της Volvo. Η οικονομία αυτή οφείλεται στη διατήρηση ικανοποιητικής ροπής από ιδιαίτερα χαμηλές στροφές περί τις 900 σ.α.λ. Ως ικανοποιητική ροπή εννοούν εκείνη περί τα 1500 Nm, η οποία αρκεί για την κίνηση του φορτηγού με πλήρες φορτίο στις συνήθεις διαδρομές.

Ομοίως, ικανοποιητική κρίθηκε και η ισχύς του κινητήρα στους 455 HP. Σε αυτό το επίπεδο ιπποδύναμης και με τη συνεργασία του κινητήρα με το I-Shift σασμάν επέρχεται η χαμηλότερη κατανάλωση, σύμφωνα με τους ειδικούς της Volvo North America.

PreviousNext