Τροχοί & TIR

Η διάσωση της Μαλαματίνας σώζει μεγάλο μεταφορικό έργο

Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την εξαγορά της Μαλαματίνας βρίσκονται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μετά τη συμφωνία μείωσης του τραπεζικού χρέους κατά 70%. Η διάσωση της Μαλαματίνας και η συνέχιση τη
Τρίτη 18/08/2020 - 10:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την εξαγορά της Μαλαματίνας βρίσκονται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μετά τη συμφωνία μείωσης του τραπεζικού χρέους κατά 70%. Η διάσωση της Μαλαματίνας και η συνέχιση της λειτουργίας της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αυτοκινητιστές ΦΔΧ, καθώς η εταιρεία παράγει σημαντικό μεταφορικό έργο για τη διακίνηση των προϊόντων της προς όλη την Ελλάδα, αλλά και προς το εξωτερικό.

Η Μαλαματίνα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εμφιαλωτήρια σε ολόκληρη την Ευρώπη που βρίσκεται στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης με δυνατότητα εμφιάλωσης 40.000 φιαλών την ώρα. Εγκαταστάσεις, οινοποιεία και αποθήκες διαθέτει, επίσης, στον Φάρο Αυλίδας, στη Ριτσώνα, στην Ασωπία Βοιωτίας και σε άλλα σημεία, προκειμένου να εξυπηρετείται ένα δίκτυο εκατοντάδων πελατών, όπως οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, των πρατηρίων (κάβες), καθώς και οι πελάτες του εξωτερικού.

Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων την εξόφληση εντός μιας επταετίας τραπεζικού χρέους 8-9 εκ. από τα συνολικά 35 εκ. και την άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας με κεφάλαια ύψους 2,5 εκ., προκειμένου να συνεχιστεί άμεσα η λειτουργία της, ώστε να μην χαθεί η φετινή περίοδος παραγωγής και εμφιάλωσης οίνου.

Στη φωτό το συρόμενο Volvo FH 16 700 μεταφέρει ρετσίνα Μαλαματίνα από το εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Καλοχώρι.

PreviousNext