Τροχοί & TIR

Οδηγοί Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών: Ευκολότερη από σήμερα η είσοδος στην Ελλάδα

Μετά από τροποποίηση προγενέστερης απόφασης που έθετε περιορισμούς στην είσοδο των οδηγών φορτηγών στην Ελλάδα, από σήμερα 17/8/20 και μέχρι 31/8/20, ισχύει η νεότερη απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 512
Δευτέρα 17/08/2020 - 15:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από τροποποίηση προγενέστερης απόφασης που έθετε περιορισμούς στην είσοδο των οδηγών φορτηγών στην Ελλάδα, από σήμερα 17/8/20 και μέχρι 31/8/20, ισχύει η νεότερη απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 51244 της 13/8/20, σύμφωνα με την οποία η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων είναι δυνατή μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Προμαχώνα, Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Νυμφαίας, Ορμενίου και Κήπων, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης PCR (έλεγχος για κοροναϊό), ενώ ισχύει η υποχρέωση υποβολής του PLF (Passenger Locator Form) στη διαδικτυακή πύλη https://travel.gov.gr με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη Χώρα και να επιδεικνύουν στο συνοριακό σημείο ελέγχου την απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον ταξιδιώτη από το σύστημα.

Να σημειωθεί, τέλος, πως σε 24ωρη βάση είναι ελεύθερος διέλευσης ο Προμαχώνας, ενώ από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Νυμφαίας, Ορμενίου και Κήπων η είσοδος των φορτηγών επιτρέπεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

PreviousNext