Τροχοί & TIR

Η ΕΕ χρηματοδοτεί με 60 εκατ. ευρώ τη δημιουργία ασφαλών θέσεων parking φορτηγών

Η Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει άλλα 320 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση έως τον Σεπτέμβριο του 2024.
Παρασκευή 19/07/2024 - 16:37
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: IRU
φωτό: IRU

Οι οδηγοί φορτηγών στην ΕΕ μπορούν να αναμένουν την ανάπτυξη του δικτύου ασφαλών χώρων στάθμευσης φορτηγών σε ολόκληρη την ΕΕ, έπειτα από πρόσθετη χρηματοδότηση 60 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και την αναβάθμιση ασφαλών χώρων στάθμευσης, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις της IRU και της βιομηχανίας για βελτιωμένες εγκαταστάσεις για τους επαγγελματίες οδηγούς.

«Οι οδηγοί φορτηγών της ΕΕ υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη χώρων στάθμευσης και ανάπαυσης, η οποία επίσης αποθαρρύνει πολλούς από το να ενταχθούν σε αυτό το ζωτικής σημασίας επάγγελμα», δήλωσε η Raluca Marian, Διευθύντρια της IRU και πρόσθεσε: «Αυτά τα επιπλέον 60 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από την Επιτροπή είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης οδηγών στην ΕΕ. Παρέχοντας ασφαλείς επιλογές στάθμευσης φορτηγών, μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας για τους οδηγούς και να ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους να εισέλθουν στο επάγγελμα».

Αυτή η επένδυση βασίζεται στα 141 εκατομμύρια ευρώ που είχαν ήδη διατεθεί κατά την προηγούμενη νομοθετική περίοδο, η οποία υποστήριξε την ανάπτυξη περίπου 70 εγκαταστάσεων στάθμευσης φορτηγών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει άλλα 320 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση έως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η IRU κάλεσε την Επιτροπή να αναπτύξει ένα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ασφαλών χώρων στάθμευσης φορτηγών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η ασφαλής στάθμευση είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ευημερίας των οδηγών και τη διασφάλιση ότι έχουν την υποστήριξη και την υποδομή που απαιτούνται για να ευδοκιμήσουν επαγγελματικά.

PreviousNext