Τροχοί & TIR

Η Ελβετία καταργεί σταδιακά το παλιό σύστημα είσπραξης διοδίων βαρέων φορτηγών οχημάτων

Η Ελβετία πρόκειται να αντικαταστήσει το σύστημα χειροκίνητης είσπραξης διοδίων με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διοδίων (EETS) έως το τέλος του 2024, καταργώντας σταδιακά τους σταθμούς διοδίω
Παρασκευή 07/07/2023 - 14:29
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Swiss government
Φωτό: Swiss government

Η Ελβετία πρόκειται να αντικαταστήσει το σύστημα χειροκίνητης είσπραξης διοδίων με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διοδίων (EETS) έως το τέλος του 2024, καταργώντας σταδιακά τους σταθμούς διοδίων στα σύνορα για τα τέλη βαρέων οχημάτων. 

Συγκεκριμένα, η μη αυτόματη εξυπηρέτηση θα καταργηθεί σταδιακά και τα τερματικά θα αποσυναρμολογηθούν, σύμφωνα με τον αυστριακό οργανισμό οδικών μεταφορών AISÖ.

Το τρέχον σύστημα θα αντικατασταθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Διοδίων (EETS), η οποία είναι διαθέσιμη στην Ελβετία από τις αρχές του 2021. Η EETS προορίζεται να γίνει η κύρια υπηρεσία είσπραξης διοδίων για ξένα οχήματα και θα αντικαταστήσει σταδιακά το παλιό.

Όσοι οδηγοί βαρέων οχημάτων χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία για πληρωμές διοδίων σε άλλες χώρες μπορούν να επεκτείνουν το υπάρχον πακέτο υπηρεσιών τους για να συμπεριλάβουν και την Ελβετία.

Σύμφωνα με τον αυστριακό οργανισμό μεταφορών, η EETS υπόσχεται πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης μιας ολοκληρωμένης, ψηφιακής και αυτοματοποιημένης υπηρεσίας που μειώνει τους χρόνους αναμονής.

Πληροφορίες σχετικά με το νέο σύστημα και τις απαιτήσεις μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της HVF.

Πηγή: trans.info

PreviousNext