Τροχοί & TIR

Η εξέλιξη των οδικών έργων στη Δυτική Ελλάδα

Στην εξέλιξη των οδικών έργων που υλοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα και καλύπτουν το έλλειμμα υποδομών που υπήρχε στην περιοχή, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομέ
Τετάρτη 22/06/2022 - 11:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην εξέλιξη των οδικών έργων που υλοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα και καλύπτουν το έλλειμμα υποδομών που υπήρχε στην περιοχή, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο: «Έργα και Υποδομές στη Δυτική Ελλάδα».

Αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος»: Σε 36 μήνες θα δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 56 χλμ. από τον Πύργο και τέσσερις μήνες μετά ο αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί στο σύνολό του στους πολίτες.

Άκτιο – Αμβρακία και σύνδεση με Ιόνια Οδό: Το έργο στο σύνολό του αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία το 2023.

Παράκαμψη Αμφιλοχίας: Μέσα στο καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους το τμήμα αυτό του έργου Άκτιο – Αμβρακία, που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Σύνδεση Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας: Η οδική σύνδεση θα πραγματοποιείται μέσω του τμήματος Άκτιου – Αγίου Νικολάου, μήκους 5 χλμ. και Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους 16 χλμ. Το έργο ολοκληρώνεται στα τέλη του καλοκαιριού του 2023.

Ταυτόχρονα θα κατασκευαστεί και ο νέος αγωγός ύδρευσης Λευκάδας, περίπου 8 χλμ. που περνά παράλληλα με τον νέο οδικό άξονα.

Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης: Το έργο ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022.

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός Υποδομών «έχουν ανατεθεί και προχωρούν οι μελέτες για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Αναβάθμιση κόμβου στο Κομπότι: Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προκειμένου να εξυπηρετείται η κυκλοφορία και από τα Ιωάννινα προς το Μενίδι.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών, «σκοπός είναι να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερα έργα στη Δυτική Ελλάδα και σε παρεμβάσεις που ζητούν χρόνια οι κάτοικοι».

PreviousNext