Τροχοί & TIR

Η FedEx παρήγγειλε 20 φορτηγά Tesla

H εταιρεία FedEx Corp. ανακοίνωσε την παραγγελία 20 μονάδων του ηλεκτρικού τράκτορα της Tesla, η παραγωγή του οποίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει του χρόνου. Τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα λειτουργ
Κυριακή 22/04/2018 - 09:54
Κοινοποίηση στα Social Media

H εταιρεία FedEx Corp. ανακοίνωσε την παραγγελία 20 μονάδων του ηλεκτρικού τράκτορα της Tesla, η παραγωγή του οποίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει του χρόνου.

Τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα λειτουργούν υπό την ευθύνη της FedEx Freight. Η εταιρεία υπολογίζει πως στην τελευταία δεκαετία, έχει εξοικονομήσει σχεδόν 600 εκ. λίτρα καυσίμου, αντικαθιστώντας παλαιά οχήματα του στόλου της με νέα προηγμένης τεχνολογίας (ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου, κυψελών καυσίμου κ.α.).

Στο μεταξύ, η FedEx απέκτησε αντί του ποσού των 92 εκ. λιρών Αγγλίας (σχεδόν 105 εκ. ευρώ), την εταιρεία «P2P Mailing Limited» που είναι πάροχος λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρεία παρέχει στους πελάτες της επιλογές παραδόσεων «last-mile», αξιοποιώντας τις επιχειρησιακές της σχέσεις σε περισσότερες από 200 χώρες. Προσφέρει «plug-and-play» λύσεις με δίκτυα φορέων και συστήματα πελατών. Εδρεύει στο Laindon του Ηνωμένου Βασιλείου και θα λειτουργεί ως θυγατρική της «FedEx Cross Border», της εταιρείας εκμετάλλευσης των δικτύων «FedEx Trade Networks».

PreviousNext