Τροχοί & TIR

Η γερμανική Sennder εξαγόρασε την Uber Ευρώπης εμπορευμάτων

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε η εξαγορά της Uber Ευρώπης, τομέας εμπορευμάτων, από τη γερμανική Sennder που δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές αποστολές εμπορευμάτων σε όλη την Ευρώπη. Είναι ενδιαφέ
Πέμπτη 17/09/2020 - 10:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε η εξαγορά της Uber Ευρώπης, τομέας εμπορευμάτων, από τη γερμανική Sennder που δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές αποστολές εμπορευμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Είναι ενδιαφέρον πως στις αρχές του περασμένου Ιούνη η Sennder εξαγόρασε τη γερμανική Everoad και πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την ιταλική Poste Italiane που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία Logistics στην Ιταλία.

Η Uber είναι πανίσχυρη στις Η.Π.Α., στον Καναδά, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ η Sennder αυξάνει τη δύναμή της στην Ευρώπη με ταχύτατους ρυθμούς, έχοντας αναπτύξει μια τεράστια βάση συνεργατών, αποτελούμενη από διαμεταφορείς (freight brokers) και χιλιάδες ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων, κυρίως βαν και φορτηγών, που αναλαμβάνουν την παραλαβή/ παράδοση δεμάτων.

Με τη συμφωνία εξαγοράς, η Sennder αποκτά τη βάση της Uber Ευρώπης στο Άμστερνταμ και τη δυνατότητα επέκτασης στη Βόρεια Αμερική εκμεταλλευόμενη το τεράστιο δίκτυο συνεργατών της Uber Αμερικής.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως την 1/9/20 το www.troxoikaitir.gr ανέφερε πληροφορίες από τις Η.Π.Α., σύμφωνα με τις οποίες ο τομέας εμπορευμάτων της Uber εμφάνιζε ζημίες και αναζητούσε στρατηγικό επενδυτή.

PreviousNext