Τροχοί & TIR

Η ηλεκτρική έκδοση του eEconic

Την ηλεκτρική έκδοση του γνωστού φορτηγού Econic παρουσιάζει στους δήμους της Γερμανίας η Mercedes-Benz έχοντας συμπληρώσει ήδη έναν πρώτο κύκλο δοκιμών. Τις μέρες αυτές ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος δ
Τρίτη 17/05/2022 - 11:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Την ηλεκτρική έκδοση του γνωστού φορτηγού Econic παρουσιάζει στους δήμους της Γερμανίας η Mercedes-Benz έχοντας συμπληρώσει ήδη έναν πρώτο κύκλο δοκιμών.

Τις μέρες αυτές ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος δοκιμών που αφορά πραγματικές συνθήκες εργασίας με τη Mercedes-Benz να παραδίδει το eEconic σε δήμους της περιοχής Rhine-Main για καθημερινές περισυλλογές απορριμμάτων στα ίδια δρομολόγια που πραγματοποιούν και τα πετρελαιοκίνητα Econic με την ίδια υπερκατασκευή.

Το eEconic, φορτηγό τριών αξόνων, έχει μικτό βάρος 27 τόνους. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας ηλεκτρικός άξονας στον οποίο ενσωματώνονται δύο ηλεκτρικά μοτέρ και το σύστημα μετάδοσης δύο σχέσεων. Τα μοτέρ είναι υγρόψυκτα και παράγουν συνεχή ισχύ 330 Kw (450 HP), ενώ η ισχύς τους μπορεί να φτάνει στιγμιαία τα 400 Kw (544 HP).

Τρία πακέτα μπαταριών τροφοδοτούν με ρεύμα τα μοτέρ. Κάθε πακέτο μπαταριών έχει εγκατεστημένη χωρητικότητα 112 kWh και διαθέσιμη προς χρήση χωρητικότητα 97 kWh.

Το eEconic, χάρη στη φύση της δουλειάς που αναλαμβάνει, με τα συνεχόμενα «σταμάτα-ξεκίνα» κατά την περισυλλογή των σκουπιδιών, επωφελείται σημαντικά από την ανακτώμενη ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει εμβέλεια αρκετή για να καλύψει τον ημερήσιο κύκλο διαδρομών οπότε η επαναφόρτιση των μπαταριών γίνεται στο ντεπό του δήμου τη νύχτα.

Η υπερκατασκευή είναι της FAUN, εξ ολοκλήρου ηλεκτρικής λειτουργίας, με πίσω σύστημα φόρτωσης και γρήγορης υποδοχής – ανάσυρσης – εκφόρτωσης και επαναφοράς των κάδων. Η χωρητικότητα της σκουπιδιάρας ανέρχεται στα 22 κυβικά μέτρα και κάθεται πάνω στο χαμηλοδάπεδο σασί, ίδιο περίπου με τα συμβατικά πλαίσια των φορτηγών Econic που κυκλοφορούν σε πολλούς δήμους της χώρας μας.

Ο οδηγός έχει την ευκολία της χαμηλής εισόδου στην καμπίνα. Ο ίδιος και οι εργαζόμενοι στην περισυλλογή είναι απηλλαγμένοι από ρύπους και θορύβους με τη δουλειά τους να γίνεται πιο ξεκούραστη.

PreviousNext