Τροχοί & TIR

Συνάντηση Παπαδόπουλου με την πρέσβειρα της Αλβανίας για τις άδειες

Ο αριθμός των ανταλλάξιμων διμερών αδειών, καθώς και μια σειρά θεμάτων εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας θα απασχολήσουν τις μεικτές Επιτροπές των δύο χωρών κατά τη
Δευτέρα 16/05/2022 - 17:02
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο αριθμός των ανταλλάξιμων διμερών αδειών, καθώς και μια σειρά θεμάτων εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας θα απασχολήσουν τις μεικτές Επιτροπές των δύο χωρών κατά την επικείμενη συνάντηση, εντός διμήνου στην Αθήνα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με την Πρέσβειρα της Αλβανίας Luela Hajdaraga και συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στον κλάδο των μεταφορών στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε μια επισκόπηση των ζητημάτων που θα συζητήσουν οι δύο Επιτροπές στην επικείμενη συνάντηση, εντός διμήνου στην Αθήνα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές.

Η τελευταία ποσόστωση στον αριθμό των αδειών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας ήταν 1.300 άδειες πολλαπλών διαδρομών και 700 άδειες για μονές διαδρομές.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, η αλβανική πλευρά πρόκειται να επιμείνει στο αίτημά της που θέλει τα ελαφρά φορτηγά μέχρι 6 τόνους μικτού βάρους να εξαιρούνται από την ποσόστωση, δηλαδή να πραγματοποιούν μεταφορές στην Ελλάδα χωρίς τη χρήση των διμερών αδειών. Η θέση της Ελλάδας στο αίτημα αυτό είναι αρνητική, γιατί όπως μπορεί να υποθέσει κάποιος, αν επιτραπεί η χωρίς άδεια είσοδος των μικρών φορτηγών και των βαν στη χώρα μας η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου και σε βάρος των ελληνικών αυτοκινήτων.

PreviousNext