Τροχοί & TIR

Η Iveco κέρδισε το Ράλι Dakar 2023

Η μεγάλη περιπέτεια της χρονιάς, η 45η διοργάνωση του Dakar Rally Race και η πιο δύσκολη από τότε που ο αγώνας μεταφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τις νέες ομάδες της IVECO
Τρίτη 17/01/2023 - 14:40
Κοινοποίηση στα Social Media
iveco dakar

Η μεγάλη περιπέτεια της χρονιάς, η 45η διοργάνωση του Dakar Rally Race και η πιο δύσκολη από τότε που ο αγώνας μεταφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τις νέες ομάδες της IVECO.

Ο Janus van Kasteren οδηγώντας ένα θηριώδες Iveco 4x4 κέρδισε την πρώτη θέση βάζοντας τέρμα στην κυριαρχία των Ρώσων και των Τσέχων.

Ο Τσέχος Martin Macík έβαλε τα δυνατά του, κερδίζοντας τις δύο πρώτες ειδικές, αλλά ένα πρόβλημα με τα φρένα στη δεύτερη διαδρομή του κόστισε το προβάδισμα. 

Ο Ολλανδός Van Kasteren, οδηγώντας το Iveco με τον Darek Rodewald και τον Marcel Snijders, ήταν από τους ταχύτερους στον αγώνα, αν και στην τέταρτη διαδρομή πέρασε άμμος στα γρανάζια και απείλησε να τα καταστρέψει όλα. Έχασε σχεδόν μία ώρα εκείνη την ημέρα και έπεσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πέτυχε όμως να κερδίσει τις επόμενες διαδρομές και να πάρει την πρώτη θέση.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ένα δυσάρεστο γεγονός επισκίασε τον αγώνα: Ο οδηγός του Tatra βρέθηκε κοντά στη νίκη, αλλά έπρεπε να αποσυρθεί πριν από τη 10η διαδρομή λόγω της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός Ιταλού θεατή. 

PreviousNext