Η ΜΑΝ θα βρεθεί στην έκθεση IFAT 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο από τις 14 έως τις 18 Μαΐου και η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων. Η εταιρεία θα παρουσιάσει πέντε ειδικά μοντέλα της, ένα TGE και από δύο TGM και TGS, όλα τους κατάλληλα να ενταχθούν σε ένα δημοτικό στόλο οχημάτων.

Για πρώτη φορά στην IFAT, η MAN θα παρουσιάσει ένα TGE 5.180 που φέρει εργοστασιακό εξοπλισμό για δημοτική χρήση, αλλά και για χειμερινές συνθήκες. Το πέντε τόνων van διαθέτει διπλά πίσω ελαστικά, πίσω κίνηση και ενισχυμένο σασί. Στην εκθεσιακή του εκδοχή διαθέτει εκχιονιστικές λεπίδες, ενώ μία «αλατιέρα» μπορεί να τοποθετηθεί στην καρότσα με ανατροπή τριών κατευθύνσεων.

Στην έκθεση θα υπάρχουν και δύο εκδοχές του MAN TGM, τα TGM 15.290 4x4 BL και TGM 26.320 6x2-4 BL. Στο πρώτο έχει τοποθετηθεί και ένα τρίτο κάθισμα με ζώνη τριών σημείων, ενώ η διευρυμένη καμπίνα «C cab» προσφέρει επιπλέον χώρο 265 χλστ. στο πλήρωμα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το TGM 26.320 6x2-4 BL, αυτό έχει μεταξόνιο 4.125 χλστ. ανάμεσα στον 1ο και 2ο άξονα, προκειμένου να βελτιστοποιείται η κατανομή βάρους ανάμεσα στους άξονες.

Η οικογένεια MAN TGS θα εκπροσωπηθεί στην έκθεση με το TGS 26.360 6x2-4 BL και το «θηριώδες» TGS 35.500 8x4-4 BL. Το μικρό λειτουργεί ως απορριμματοφόρο και διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, όπως την κάμερα οπισθοπορείας ViSy, αλλά και το σύστημα που χαρίζει πανοραμική εικόνα 360ο. Το TGS 35.500 8x4-4 BL με τον 6κύλινδρο κινητήρα των 12,4 λίτρων προσφέρεται με ένα υψηλής ροπής δυναμολήπτη (ΡΤΟ) της OMSI, ικανό να λειτουργήσει διάφορες υπερκατασκευές, όπως αποφρακτικά, «σκουπιδιάρες» κ.α., τα οποία συνήθως απαιτούν ΡΤΟ με υψηλή ροπή.

Στην εκδήλωση του Μονάχου, λοιπόν, η ΜΑΝ θέλει να καταστήσει σαφές το εύρος της γκάμας της, που ξεκινάει από τα van και φτάνει μέχρι και τα φορτηγά 4 αξόνων. Η ΜΑΝ προσφέρει στις δημοτικές υπηρεσίες και στον κλάδο των κατασκευών, μοντέλα 3 έως και 44 τόνων. Στη βάση της γκάμας της τοποθετείται το TGE που έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Απρίλιο, ενώ πιο πάνω συναντάμε τις σειρές TGL, TGM, TGS και TGX.