Τροχοί & TIR

Το ηλεκτρικό Maxus EV80 από την Κίνα

Η κινέζικη Maxus ξεκίνησε τις παραδόσεις του ηλεκτρικού της van στην Ευρώπη, με το επονομαζόμενο «EV80» να αποτελεί το πρώτο όχημα του είδους του στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Η γερμανική εταιρεία
Δευτέρα 05/02/2018 - 20:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η κινέζικη Maxus ξεκίνησε τις παραδόσεις του ηλεκτρικού της van στην Ευρώπη, με το επονομαζόμενο «EV80» να αποτελεί το πρώτο όχημα του είδους του στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου. Η γερμανική εταιρεία leasing «Maske Fleet» είναι μία από τις πρώτες που προσφέρει το μηδενικών ρύπων όχημα σε πελάτες της.

Αρχικά, το Maxus EV80 θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας, ενώ σειρά θα πάρουν και άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπως αυτές των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Με το Maxus EV80, κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη η εταιρεία SAIC Mobility Europe, το παρακλάδι δηλαδή του κινέζικου ομίλου SAIC. Πριν από το πλήρες λανσάρισμα του 2019, η Maxus χτίζει συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς που αναζητούν τρόπους να μειώσουν το κόστος λειτουργίας του στόλου τους, αλλά και το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Το Maxus EV80 θα προσφέρεται ως panel van και ως chassis cab. Το πρώτο έχει χώρο φόρτωσης μήκους 3.300 χλστ., πλάτους 1.770 χλστ. και ύψους 1.710 χλστ. Η καρότσα έχει όγκο 10,2 m3, ενώ το ωφέλιμο φορτίο ορίζεται στα 950 κιλά. Το chassis cab, πάλι, μπορεί να φορτώσει έως και 750 κιλά.

Η κινέζικη εταιρεία υπόσχεται πραγματική αυτονομία μέχρι και 200 χλμ., ενώ ο χρόνος φόρτισης βρίσκεται μόλις στις 2 ώρες. Ανάλογα με την έκδοση, ο εξοπλισμός άνεσης είναι πλούσιος και περιλαμβάνει στοιχεία, όπως η κάμερα οπισθοπορείας, ο κλιματισμός και οι θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί καθρέπτες. 

PreviousNext