Τροχοί & TIR

Η πορεία του άξονα Λαμία – Καρπενήσι

Η διάρκεια της μελέτης / κατασκευής έχει οριστεί στους 54 μήνες από την υπογραφή της.
Τετάρτη 03/07/2024 - 17:51
Κοινοποίηση στα Social Media
Χρήστος Σταϊκούρας

Με αργά βήματα προχωρά το έργο της ολοκλήρωσης νέου οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Ευρυτανίας της Νέα Δημοκρατίας, Θωμαΐδος Οικονόμου.


Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το Β’ Στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, ήτοι η πρόσκληση των τελικώς επιλεγέντων διαγωνιζομένων για υποβολή προσφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία χρονικά διαστήματα, όπως η έκδοση της ΑΕΠΟ, η κήρυξη της απαλλοτρίωσης κλπ. εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του 1ου τριμήνου του 2025.


Έχουν στο μεταξύ εκκινήσει, από τον Μάρτιο του 2024, οι διαδικασίες για τη μελετητική ωρίμαση του οδικού τμήματος Σταυρός – Καστρί. 

Αντικείμενο των μελετών είναι η αναβάθμιση του εν λόγω οδικού άξονα, μήκους περίπου 16 χλμ..
Η χάραξη θα είναι εν γένει προσαρμοσμένη στην υφιστάμενη οδό, στα εκτός σχεδίου πόλης τμήματα και θα παρακάμπτει συγκεκριμένους οικισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στις 25 Οκτωβρίου 2023, προκήρυξε τη δημοπράτηση του έργου «Οδικός Άξονας Λαμία – Καρπενήσι, τμήμα Σύνδεση πέρατος παράκαμψης Μακρακώμης με ανατολικό μέτωπο Σήραγγας Τυμφρηστού». 

Το συνολικό μήκος του έργου είναι περίπου 30 χλμ., βελτιώνοντας το επίπεδο της οδικής ασφάλειας και μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο διαδρομής όλων των οχημάτων, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση. 


Το έργο, στο σύνολο σχεδόν του μήκους του, με εξαίρεση μικρά τμήματα στα άκρα του, ακολουθεί νέα χάραξη.
Η υπό ανάθεση σύμβαση του έργου θα έχει ως αντικείμενο συγχρόνως τη μελέτη και την κατασκευή του και η διάρκειά της έχει οριστεί στους 54 μήνες από την υπογραφή της.

 

PreviousNext