Τροχοί & TIR

Η σύμβαση για την παράκαμψη της Γιάλοβας στη Μεσσηνία

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το έργο «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα, Π.Ε. Μεσσηνίας
Πέμπτη 28/09/2023 - 10:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το έργο «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα, Π.Ε. Μεσσηνίας)».

Το έργο θα εκτελεστεί στην Π.Ε. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στον Δήμο Πύλου – Νέστορος και αφορά στη βελτίωση τμήματος μήκους 3,5 χλμ. της υφιστάμενης 9ης Εθνικής Οδού και στην κατασκευή νέου τμήματος μήκους 4,2 χλμ. για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας.

Το εν λόγω έργο αναβαθμίζει την ΕΟ9 μειώνοντας τους χρόνους διαδρομής και αυξάνοντας τα επίπεδα οδικής ασφάλειας. Μέσω της βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και του πλάτους της οδού, θα προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες συνεισφέροντας στη μείωση των ατυχημάτων. Επιπρόσθετα, καθώς η υφιστάμενη εθνική οδός διέρχεται από τον οικισμό της Γιάλοβας, η κατασκευή του έργου συμβάλλει στην άρση των δυσμενών επιπτώσεων σε χρήστες και κατοίκους της περιοχής.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατομής με πλάτος οδού 11 μ., με ενιαίο οδόστρωμα και μήκος περίπου 7,7 χλμ. με τα συνοδά της έργα (ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, cut & cover, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, έργα αντιστήριξης πρανών – οπλισμένων επιχωμάτων, άνω διάβαση υφιστάμενης οδού, ηλεκτροφωτισμός, διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων κ.α.), ενώ ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει στα 37,35 εκατ. ευρώ με διάρκεια κατασκευής 24 μήνες.

PreviousNext