Τροχοί & TIR

Η τεχνική αριστεία της Γέφυρας

«Εξυπηρετώντας περίπου 12.000 οχήματα την ημέρα κατά μέσο όρο, το προσωπικό της Γέφυρας επιδεικνύει προσήλωση στην παροχή συνθηκών άνεσης και ασφάλειας κατά τη διέλευση των χρηστών, οι οποίοι έχουν
Τετάρτη 22/03/2023 - 11:59
Κοινοποίηση στα Social Media

«Εξυπηρετώντας περίπου 12.000 οχήματα την ημέρα κατά μέσο όρο, το προσωπικό της Γέφυρας επιδεικνύει προσήλωση στην παροχή συνθηκών άνεσης και ασφάλειας κατά τη διέλευση των χρηστών, οι οποίοι έχουν στο πλευρό τους τα εταιρικά περιπολικά οδικής ασφάλειας, δωρεάν οδική βοήθεια και χώρους στάθμευσης στις δύο πλευρές του σταθμού διοδίων. Στις συγκεκριμένες παροχές, τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και φορτιστές ανεφοδιασμού ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων».

Αυτό, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο κ. Πάνος Λούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ, παραχωρησιούχου εταιρείας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, παρουσιάζοντας τον θετικό αντίκτυπο της περιφερειακής συνδεσιμότητας στον ετήσιο συνεδριακό θεσμό “Regional Growth Conference” που έλαβε χώρα στo Πανεπιστήμιο Πατρών από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου. Ο κ. Λούκας εξέθεσε με λεπτομέρειες πώς η τεχνική αριστεία, η καινοτόμος συντήρηση και η ποιότητα υπηρεσιών που η εταιρεία επιφυλάσσει στους χρήστες αποτελούν θεμελιώδεις δεσμεύσεις της έναντι των περιφερειακών κοινωνών της επιχειρηματικής της πορείας.

Από την αρχή του σχεδιασμού και της κατασκευής, η Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου υπήρξε υπόδειγμα τήρησης δεσμεύσεων, χάρη στην υποστήριξη του Ομίλου VINCI, που την κατέστησε χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός υπερσύγχρονου συστήματος αντισεισμικής προστασίας, το οποίο βραβεύθηκε εννέα φορές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Από τη στιγμή της έναρξης λειτουργίας της το 2004, το ειδικευμένο προσωπικό επιδόθηκε σε υψηλού επιπέδου συντήρηση με γνώμονα την ασφάλεια. Τα αρμόδια τμήματα αφιερώνονται στην αποστολή τους επενδύοντας στην καινοτομία, η οποία περιλαμβάνει σύστημα τεχνικού ελέγχου με αισθητήρες  τοποθετημένους στους πυλώνες, το κατάστρωμα, τα καλώδια και τους αρμούς διαστολής. 

«Υπό την εποπτεία των αρμόδιων αρχών του ελληνικού Δημοσίου, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου αποδεικνύει πώς το μοντέλο της παραχώρησης διευκολύνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την παράδοση, τη συντήρηση και τη λειτουργία μιας υποδομής που υπηρετεί την κινητικότητα, ενώ παρέχει υπηρεσία υψηλού επιπέδου στους οδηγούς» υπογράμμισε ο κ. Λούκας και συμπλήρωσε: «Υιοθετώντας την τεχνογνωσία των μητρικών μας εταιρειών, VINCI Highways και VINCI Concessions, η ΓΕΦΥΡΑ με υπερηφάνεια υπηρετεί την ανάπτυξη της περιοχής, υποστηρίζοντας την κινητικότητα στο υψηλότερο επίπεδο 24 ώρες το 24ωρο». 

PreviousNext