Τροχοί & TIR

DAF JOKER

Τα DAF της εταιρείας Dimovasilis Transport.
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 15/08/2024 - 10:30
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Το πιο διάσημο DAF στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη ανήκει στην εταιρεία Dimovasilis Transport και όπως είναι λογικό τραβάει όλα τα βλέμματα επάνω του. Ο λόγος είναι προφανής. Οι μοναδικές αερογραφίες του το κάνουν εύκολα αναγνωρίσιμο ανάμεσα στα υπόλοιπα φορτηγά που κινούνται στην εθνική οδό. Θα συναντήσουμε τον Δημήτρη Δημοβασίλη ο οποίος θα μας γνωρίσει τις μαύρες καλλονές του στόλου του, τρεις τράκτορες DAF XF με επικεφαλής φυσικά το Joker. 

Από το χθες στο σήμερα 

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκουμε τον Δημήτρη Δημοβασίλη παρέα με την πρώτη γενιά, τον πατέρα του Γιώργο. Ο Δημήτρης μας μεταφέρει το ιστορικό της εταιρείας: «Όλα ξεκίνησαν το 1980 από τον πατέρα μου Γιώργο Δημοβασίλη. Ήταν αυτός που έκανε την αρχή στο επάγγελμα και εν συνεχεία εργάστηκε για πολλές δεκαετίες στο χώρο της εθνικής μεταφοράς. Από μικρή ηλικία τον ακολουθούσα και εγώ στα ταξίδια του. Είχα χαράξει την επαγγελματική μου πορεία από τότε. Το όνειρό μου ήταν να δραστηριοποιηθώ και εγώ στο χώρο του φορτηγού, κάτι που τελικά το πραγματοποίησα. Από το 1996 εργάζομαι σαν οδηγός στα φορτηγά της επιχείρησής μας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω αναλάβει τα γενικά καθήκοντα και τη διοίκηση της εταιρείας μας. Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στον Ασπρόπυργο και δραστηριοποιούμαστε στην εθνική μεταφορά με εξειδίκευση στη μεταφορά ευπαθών προϊόντων, με συντήρηση και κατάψυξη. Επίσης μεταφέρουμε και ξηρά φορτία».

Ο Joker με το χαρακτηριστικό γέλιο του.
Ο Joker με το χαρακτηριστικό γέλιο του.

Χρόνια πορείας με DAF 

«Σήμερα η εταιρεία μας έχει φορτηγά μάρκας DAF τα οποία είναι αξιόπιστα για εθνική μεταφορά. Έχουν χαμηλή κατανάλωση και δεν παρουσιάζουν ζημιές. Επίσης το κόστος συντήρησης είναι χαμηλό. Στο παρελθόν είχαμε και το μοντέλο 95 ATi. Τώρα όλα τα φορτηγά μας είναι DAF διάφορων χρονολογιών και στο σύνολό τους νέα μοντέλα». 

Το επικαθήμενο μεταφέρει ευπαθή προϊόντα στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Το επικαθήμενο μεταφέρει ευπαθή προϊόντα στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Καθαριότητα των οχημάτων 

Το να αναλαμβάνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης τη φροντίδα του στόλου και τη γενικότερη επιμέλεια συντήρησης, είναι αρκετά δύσκολο στις μέρες μας. Ένας άνθρωπος που όλη την ημέρα έχει τη γενική εποπτεία της εταιρείας του, το οποίο συνεπάγεται δεκάδες τηλεφωνήματα, από οδηγούς, πελάτες, και συνεργάτες, έχει περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Και όμως ο Δημήτρης καταφέρνει να τον κατανέμει σωστά. Πρώτα από όλα ασχολείται με τα φορτηγά της επιχείρησής του. Ιδιαίτερα το Σάββατο το πρωί που όλος ο στόλος καταφτάνει στις εγκαταστάσεις, τότε αναλαμβάνει δράση ο ίδιος. Πλένει και γρασάρει όλα τα φορτηγά του και έπειτα ασχολείται με το καθένα ξεχωριστά. Κάνει τον απαραίτητο έλεγχο ώστε να είναι όλα σε άριστη κατάσταση, τόσο μηχανικά όσο και από εμφάνιση. Αργά το απόγευμα αναχωρεί για το σπίτι του αφού πρώτα ελέγξει ότι όλα λειτουργούν άψογα. 

Η πρώτη και η δεύτερη γενιά. Ο Δημήτρης Δημοβασίλης με  τον πατέρα του Γιώργο.
Η πρώτη και η δεύτερη γενιά. Ο Δημήτρης Δημοβασίλης με τον πατέρα του Γιώργο.

Μαύρες καλλονές 

Τα DAF της εταιρείας Dimovasilis Transport είναι πραγματικές καλλονές, μαύρες μάλιστα, γιατί όλα είναι στο συγκεκριμένο χρώμα. Έχουν προσεγμένη εμφάνιση, με αρκετά αξεσουάρ, όπως μπάρες, προβολείς και μαρκίζες. Βέβαια αυτό που ξεχωρίζει και αναμφίβολα αποτελεί τη βιτρίνα της εταιρείας, είναι το DAF Joker. Πρόκειται για το τελευταίο απόκτημα της μεταφορικής το οποίο έχει εντυπωσιακές αερογραφίες. Στην αριστερή και δεξιά πλευρά της καμπίνας απεικονίζεται το πρόσωπο του Joker, του ηθοποιού Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος αναπαριστά τον Άρθουρ Φλεκ. Το χαρακτηριστικό του προσώπου είναι το γέλιο του , το οποίο μάλιστα ο ηθοποιός για να το πετύχει βασίστηκε σε ανθρώπους που πάσχουν από «παθολογικό γέλιο». 

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η ταινία αποδείχτηκε άκρως επιτυχημένη εισπρακτικά, βγάζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως και είναι η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. 

PreviousNext