Ο Μύλος των Ξωτικών, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, άνοιξε για ακόμα μία χρονιά στην πόλη των Τρικάλων και προσέφερε μια σειρά από μοναδικές και ξεχωριστές δραστηριότητες, που γέμισαν με χαρά και αισιοδοξία τους επισκέπτες του.

Η φετινή διοργάνωση είχε, όμως, κάτι το διαφορετικό. Φέτος, για πρώτη χρονιά, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της διοργάνωσης. Το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν μερικές μόνο από τις «πράσινες» θεματικές της φετινής διοργάνωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μύλος των Ξωτικών και η πόλη των Τρικάλων υποδέχτηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, που εκτελούσαν το συγκοινωνιακό έργο, μεταφέροντας τους επισκέπτες του θεματικού Πάρκου από το κέντρο της πόλης στον Μύλο των Ξωτικών.

Συμμετείχε ένα ηλεκτρικό λεωφορείο της εταιρείας BYD και μήκους 12,5 μέτρων, το οποίο προσέφερε η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, για την ενίσχυση αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

Η εταιρεία BYD (Build your Dreams) είναι από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας πολυετή παρουσία στην Ασία και την Αμερική. Η BYD, η οποία επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει το δίκτυο της ιδρύοντας εργοστάσια και στην Ευρώπη, απαριθμεί σήμερα 37 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής έχει συμπληρώσει 1.100.000 παραδόσεις οχημάτων και 52.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε 200 πόλεις, ενώ μέσα σε 20 χρόνια κατόρθωσε να πουλήσει χιλιάδες λεωφορεία στις περισσότερες Ευρωπαϊκές  χώρες, κατακτώντας ηγετική θέση στην αγορά της γηραιάς ηπείρου.