Τροχοί & TIR

Το ηλεκτρικό MAN eTGM στα logistics

Πριν λίγες μέρες η εταιρεία logistics, Schwarz Logistik που ανήκει στον όμιλο Schwarz Group, παρέλαβε ένα αμιγώς ηλεκτρικό MAN eTGM μικτού βάρους 26 τόνων. Το εν λόγω ηλεκτρικό φορτηγό πραγματοποιεί
Σάββατο 28/11/2020 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Πριν λίγες μέρες η εταιρεία logistics, Schwarz Logistik που ανήκει στον όμιλο Schwarz Group, παρέλαβε ένα αμιγώς ηλεκτρικό MAN eTGM μικτού βάρους 26 τόνων.

Το εν λόγω ηλεκτρικό φορτηγό πραγματοποιεί παραδόσεις προμηθειών παραγωγής στον γνωστό όμιλο οπτικών και ηλεκτρονικών, ZEISS, στην πόλη Oberkochen της Γερμανίας. Μάλιστα, έχοντας ως σημείο εκκίνησης το κέντρο logistics της Schwarz στο Herbrechtingen, το MAN eTGM κάνει καθημερινά 3-4 δρομολόγια προς το εργοστάσιο της ZEISS, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 22 χλμ.

Για να μην υπάρξουν προβλήματα αυτονομίας, ένας σταθμός φόρτισης έχει εγκατασταθεί ακριβώς δίπλα στη ράμπα φόρτωσης, ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του χρόνου του φορτηγού. Επιπλέον, για να επιτευχθεί η ακόμα πιο βιώσιμη λειτουργία του MAN eTGM, η Schwarz εργάζεται επί του παρόντος σε ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου φόρτισης, ώστε οι μπαταρίες του ηλεκτρικού φορτηγού να φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και τα σαββατοκύριακα, μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ που βρίσκονται στην οροφή του κέντρου logistics.

Υπενθυμίζεται πως το MAN eTGM φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 264 kW (360 hp) ισχύος και 3.100 Nm ροπής. Όλες οι βοηθητικές μονάδες -όπως το σύστημα διεύθυνσης, ο κλιματισμός και ο αεροσυμπιεστής- λειτουργούν ηλεκτρικά και ελέγχονται μέσω του συστήματος διαχείρισης ενέργειας σύμφωνα με τη ζήτηση, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια. Οι μπαταρίες προέρχονται από το Volkswagen Group και βρίσκονται κάτω από την καμπίνα του φορτηγού. Μπορούν να φορτιστούν χρησιμοποιώντας εναλλασσόμενο ρεύμα στα 22 ή 44 kW, ή με 150 kW συνεχούς ρεύματος, εξασφαλίζοντας -ανάλογα με τη χρήση- μέγιστη αυτονομία 200 χλμ.

PreviousNext