Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό Peterbilt στην κορυφή του Πάικς Πικ (+VIDEO)

Την κορυφή του όρους Πάικς Πικ (Pikes Peak), όπου λαμβάνει χώρα ένας από τους θρυλικότερους αγώνες ανάβασης του κόσμου, κατέκτησε πρόσφατα ένα ηλεκτρικό Peterbilt Model 579EV, γεγονός που συνιστά πρ
Τρίτη 16/02/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την κορυφή του όρους Πάικς Πικ (Pikes Peak), όπου λαμβάνει χώρα ένας από τους θρυλικότερους αγώνες ανάβασης του κόσμου, κατέκτησε πρόσφατα ένα ηλεκτρικό Peterbilt Model 579EV, γεγονός που συνιστά πρωτιά για ένα βαρύ ηλεκτρικό φορτηγό.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Peterbilt Motors Company, το Model 579EV (διαβάστε Τ&Τ Σεπτεμβρίου 2020) κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου έφτασε δίχως πρόβλημα αρκετές φορές μέχρι την κορυφή του βουνού, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 4.302 μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί, πως η ανάβαση έχει μέση κλίση 7% και ότι στα τελευταία 20 χλμ. της διαδρομής, υπάρχουν 156 στροφές!

Οι άνθρωποι της αμερικάνικης μάρκας σημειώνουν, ακόμα, πως το ηλεκτρικό φορτηγό κατά τη διάρκεια της κατάβασης, φόρτιζε τις μπαταρίες του κάνοντας χρήση της ανάκτησης της ενέργειας πέδησης, ώστε να είναι έτοιμο να ανέβει ξανά στην κορυφή, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί με φορτιστή.

Δείτε στο παρακάτω επίσημο βίντεο της Peterbilt, τον τριαξονικό ηλεκτρικό τράκτορα των 670 ίππων, να πραγματοποιεί -πρώτο στον κόσμο- την περίφημη ανάβαση:

 

Video URL
PreviousNext