Τροχοί & TIR

Ηλεκτροκίνηση στον ΟΑΣΘ

Επόμενη στάση Νεάπολη και Ελευθέριο Κορδελιό
Πέμπτη 30/05/2024 - 13:34
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΟΑΣΘ
φωτό: ΟΑΣΘ

Ακόμη δύο λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ εντάσσονται στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για τις γραμμές 25 και 19 που εκτελούν τα δρομολόγια Νεάπολη – Βενιζέλου και Ν. Σ. Σταθμός – Ελευθέριο Κορδελιό, αντίστοιχα, οι οποίες από αύριο Παρασκευή, 31 Μαΐου, θα εξυπηρετούνται από ηλεκτρικά λεωφορεία.

Με τις δύο αυτές γραμμές, το σύνολο των λεωφορειακών γραμμών στις οποίες δρομολογούνται τα νέα οχήματα, φθάνει στις επτά.

Οι επτά γραμμές θα εξυπηρετούνται από συνολικά 65 ηλεκτρικά λεωφορεία, αριθμός μεγαλύτερος από τα 56 λεωφορεία που είχε προγραμματίσει ο ΟΑΣΘ να δρομολογήσει μέχρι τις 31 Μαΐου.

«Στον ΟΑΣΘ προχωράμε σε επίσπευση του χρονοδιαγράμματος δρομολόγησης των ηλεκτρικών λεωφορείων. Ο προγραμματισμός μας προέβλεπε ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα δρομολογούσαμε τα 56 από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία και τελικά δρομολογούμε 65. Μέσα στον Ιούνιο θα κυκλοφορεί το σύνολο των ηλεκτρικών λεωφορείων, σε ακόμα περισσότερες λεωφορειακές γραμμές. Ο ΟΑΣΘ αλλάζει, ανανεώνεται, περνά σε μία νέα εποχή. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και με προσήλωση, ώστε να παρέχουμε ποιοτικότερες αστικές συγκοινωνίες», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτροκίνηση έχουν ήδη ενταχθεί:

-γραμμή 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος – Αριστοτέλους

-γραμμή 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη – Αριστοτέλους

-γραμμή 20 που εκτελεί το δρομολόγιο Μενεμένη – Αριστοτέλους

-γραμμή 17 που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία – Ν. Σ. Σταθμός

-γραμμή 28 που εκτελεί το δρομολόγιο Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης – Παπαγεωργίου – Πανεπιστήμιο

PreviousNext