Τροχοί & TIR

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες Δήμου Αθηναίων. Ποιες αφορούν ιδιοκτήτες οχημάτων

Ολοκληρώθηκε το έργο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων και δεκάδες υπηρεσίες βρίσκονται στη διάθεση όλων των πολιτών, ορισμένες από τις οποίες αφορούν ιδιοκτήτες οχημάτων. Ειδικότερα
Δευτέρα 09/01/2023 - 12:04
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Δήμος Αθηναίων
Φωτό: Δήμος Αθηναίων

Ολοκληρώθηκε το έργο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων και δεκάδες υπηρεσίες βρίσκονται στη διάθεση όλων των πολιτών, ορισμένες από τις οποίες αφορούν ιδιοκτήτες οχημάτων.

Ειδικότερα, οι δημότες και οι επαγγελματίες που ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων έχουν πλέον τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά αιτήσεις που αφορούν:

- Έκδοση Παράβολου

- Αποστολή αντιγράφων των βεβαιωμένων παραβάσεων ΚΟΚ

- Άδεια διακοπής κυκλοφορίας

- Χορήγηση αντιγράφων εκθέσεων βεβαίωσης παράβασης οχήματος

Η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων είναι η (https://eservices.cityofathens.gr) και η είσοδος γίνεται με χρήση των κωδικών taxisnet για την ταυτοποίηση του χρήστη. Με λίγα «κλικ» στον υπολογιστή ή στο κινητό τους τηλέφωνο, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση που επιθυμούν, να «ανεβάσουν» τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ενημερωθούν ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής τους θυρίδας για την επεξεργασία του αιτήματος και την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την αρμόδια διεύθυνση του δήμου. Μάλιστα, μπορούν να παραλάβουν το πιστοποιητικό ή το έγγραφο που έχουν αιτηθεί, χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν σε καμία φάση της διαδικασίας στις δημοτικές υπηρεσίες.

PreviousNext