Τροχοί & TIR

Ηνωμένο Βασίλειο: Χρηματοδότηση δοκιμών ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων φορτηγών 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε χθες τη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών για δοκιμές ηλεκτρικών φορτηγών σε τμήματα αυτοκινητοδρόμων στο πλαίσιο μιας μελέτης σκοπιμότητας με τ
Σάββατο 31/07/2021 - 08:08
Κοινοποίηση στα Social Media
electric daf truck
Η Leyland Trucks θα διαθέσει 20 αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά DAF.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε χθες τη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών για δοκιμές ηλεκτρικών φορτηγών σε τμήματα αυτοκινητοδρόμων στο πλαίσιο μιας μελέτης σκοπιμότητας με τη συνεργασία της Leyland Trucks, η οποία θα διαθέσει 20 αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά DAF. 



Ταυτόχρονα ο Grant Shapps, γραμματέας μεταφορών, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για τον τερματισμό των πωλήσεων πετρελαιοκίνητων οχημάτων περιλαμβανομένων και των βαρέων φορτηγών μέχρι το 2040.



Παράλληλα με τα 20 αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά που θα πραγματοποιούν μεταφορές για λογαριασμό δημοσίων υπηρεσιών προβλέπεται και η δημιουργία ηλεκτρικού δρόμου 20 χιλιομέτρων στον οποίο θα τοποθετηθούν συστήματα παντογράφου για την ταχύτερη φόρτιση των ηλεκτρικών φορτηγών. 



Την ίδια ώρα, η εταιρεία Arcola Energy Ltd ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς δοκιμών φορτηγών με κυψέλες υδρογόνου στην περιοχή της Σκωτίας όπου και θα κατασκευάσει πρατήρια διάθεσης υδρογόνου για τα εν λόγω φορτηγά.



«Θέλουμε να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ηλεκτροκίνηση των φορτηγών ώστε να ενθαρρύνουμε κατόπιν τους ιδιοκτήτες στόλων φορτηγών να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση», πρόσθεσε ο Grant Shapps.

 

PreviousNext