Τροχοί & TIR

Ηνωμένο Βασίλειο: Ξεκίνησαν δρομολόγια 22 ηλεκτρικά BYD

Ξεκίνησαν σήμερα δρομολόγια στη Γλασκώβη 22 ηλεκτρικά λεωφορεία BYD Enviro 200EV, το οποίο υποδηλώνει τη συνεργασία του Κινέζου κατασκευαστή με τον γνωστό Άγγλο αμαξοποιό, Alexander Dennis Limited (
Παρασκευή 15/10/2021 - 14:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Ξεκίνησαν σήμερα δρομολόγια στη Γλασκώβη 22 ηλεκτρικά λεωφορεία BYD Enviro 200EV, το οποίο υποδηλώνει τη συνεργασία του Κινέζου κατασκευαστή με τον γνωστό Άγγλο αμαξοποιό, Alexander Dennis Limited (ADL).

Στο πλήρες πλαίσιο της BYD με το σύνολο της ηλεκτρικής γραμμής κίνησης κτίστηκε ο τύπος Enviro 200EV στο εργοστάσιο της DNL στη Σκωτία.

Τα λεωφορεία έχουν εμβέλεια μέχρι 290 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, μια αυτονομία που κρίθηκε απόλυτα ικανοποιητική για τις ανάγκες του συγκοινωνιακού φορέα «Transport Scotland».

«Είναι τιμή για τη BYD που μπορούμε να συμβάλλουμε θετικά στην κλιματική αλλαγή προσφέροντας λεωφορεία αμιγώς ηλεκτρικά, μηδενικών ρύπων με τη συνεργασία της ADL», ανέφερε ο Frank Thorpe, διευθύνων σύμβουλος της BYD UK (Ηνωμένου Βασιλείου) κατά την τελετή παράδοσης των 22 ηλεκτρικών λεωφορείων στην Transport Scotland.

Η τελευταία εξελίσσει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης 126 παλαιών λεωφορείων με ηλεκτρικά και ήδη έχει κατασκευάσει για τον σκοπό αυτό ένα ντεπό με ικανότητα φόρτισης 150 λεωφορείων στον ίδιο χρόνο στη διάρκεια της νύχτας.

PreviousNext