Τροχοί & TIR

Ισχύουν νέα μπόνους για τα ηλεκτρικά ταξί

Το ανώτατο ύψος ενίσχυσης δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ ανά δικαιούχο/ενιαία επιχείρηση,
Παρασκευή 23/02/2024 - 10:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Σοβαρές αλλαγές επήλθαν με την καινούργια τροποποίηση (21/02/24) της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά στα «πράσινα ταξί».

Ειδικότερα, με την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης (από 27/12/22), τώρα ισχύουν τα εξής:

α. Η διάρκεια υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της σχετικής δράσης θα είναι έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024.

β. Η ολοκλήρωση της δράσης, ήτοι η καταβολή της δημόσιας δαπάνης στους ωφελούμενους/τελικούς αποδέκτες, δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31ηΔεκεμβρίου 2025. Οι αιτήσεις καταβολής της ενίσχυσης θα πρέπει να υποβληθούν έως 31/8/2025.

Τα μπόνους

Επίσης, με την προχθεσινή τροποποίηση προβλέπονται τα εξής μπόνους:

• Ειδικά για τις κατηγορίες ΑμεΑ, προβλέπεται προσαύξηση κατά δύο χιλιάδες ευρώ (2.000€) στο ποσό του οικολογικού bonus που προκύπτει για την αγορά ηλεκτρικού Ε.Δ.Χ. οχήματος ΤΑΞΙ.

• Ειδικά για τις κατηγορίες οικογενειών με τουλάχιστον τρία (3) εξαρτώμενα τέκνα, προβλέπεται προσαύξηση κατά δύο χιλιάδες ευρώ (2.000€) στο ποσό του οικολογικού bonus που προκύπτει για την αγορά ηλεκτρικού Ε.Δ.Χ. οχήματος ΤΑΞΙ

• Ειδικά για νέους που κατά το έτος υποβολής της αίτησης υπαγωγής η ηλικία τους δεν υπερβαίνει τα είκοσι εννέα (29) έτη και είναι ήδη κάτοχοι άδειας Ε.Δ.Χ, οχήματος ΤΑΞΙ, προβλέπεται προσαύξηση κατά δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ στο ποσό του οικολογικού bonus που προκύπτει για την αγορά ηλεκτρικού Ε.Δ.Χ. οχήματος ΤΑΞΙ.

etaxi

Τέλος, ορίζεται ότι το ανώτατο ύψος ενίσχυσης, συνυπολογιζόμενων τυχόν άλλων ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει ο δικαιούχος σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ ανά δικαιούχο/ενιαία επιχείρηση, σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών.

PreviousNext