Τροχοί & TIR

Οδηγοί φορτηγών επιτέθηκαν σε πλοίαρχο

Καταδικάζει η Π.Ε.Π.Ε.Ν
Δευτέρα 19/10/2026 - 14:25
Κοινοποίηση στα Social Media
επίθεση

Επίθεση από οδηγούς φορτηγών δέχθηκε πλοίαρχος επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, που εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Κόστα Αργολίδας - Σπέτσες, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (18/10), κατά τη διάρκεια της φόρτωσης οχημάτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

Ο πλοίαρχος δέχθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΕΠΕΝ, άγρια επίθεση από οδηγούς φορτηγών και συγγενικά τους πρόσωπα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε οδηγοί φορτηγών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το επεισόδιο εκδηλώθηκε στον καταπέλτη του πλοίου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία φόρτωσης για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου προς τις Σπέτσες.

Η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου ενημερώθηκε από τον πλοιοκτήτη και στο σημείο έσπευσε στέλεχός της, το οποίο εντόπισε τον πλοίαρχο στο κατάστρωμα, παρουσία οδηγών φορτηγών, να φέρει εμφανή τραύματα στο πρόσωπο. Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ερμιονίδας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.Δύο από τους εμπλεκόμενους οδηγούς, ηλικίας 25 ετών, μεταφέρθηκαν επίσης στο Κέντρο Υγείας Ερμιονίδας, συνοδεία στελεχών του Λιμενικού, ενώ τρεις ακόμη οδηγοί, ηλικίας 51, 52 και 55 ετών, παρουσιάστηκαν στη Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου.Και οι πέντε συνελήφθησαν για παρακώλυση συγκοινωνιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη και συμπλοκή.

Η ανακοίνωση της Π.Ε.Π.Ε.Ν

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας:

"ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη χθεσινή τραμπουκική, μαφιόζικου τύπου επίθεση και βιαιοπραγία σε βάρος του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ που εκτελεί τη γραμμή «Κόστα – Σπέτσες», η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Ο Συνάδελφος Πλοίαρχος υπέστη μια απρόκλητη και βάναυση επίθεση από συγκεκριμένους οδηγούς φορτηγών και συγγενικά τους πρόσωπα που έσπευσαν να συνδράμουν. Λειτουργώντας ως αγέλη κανιβάλων, τον ξυλοκόπησαν την ώρα που ασκούσε τα καθήκοντά του για την ασφαλή φόρτωση του πλοίου.

Ο Πλοίαρχος μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου και νοσηλεύεται.

Οι δράστες δεν προκάλεσαν απλώς βαριά σωματική βλάβη στον Συνάδελφό μας. Με τις εγκληματικές τους ενέργειες έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τους επιβάτες και το πλήρωμα, προκαλώντας επικίνδυνη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στην πορθμειακή γραμμή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ποινική δίωξη των υπαιτίων με βάση τις κακουργηματικές διατάξεις του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα και την παραδειγματική τους τιμωρία. Η ανοχή τέλειωσε.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις Λιμενικές Αρχές να πράξουν το αυτονόητο: να στηρίζουν έμπρακτα και να προστατεύουν τους Πλοιάρχους και όλους τους Ναυτικούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Είναι αδιανόητο να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ίδια η ζωή των ανθρώπων της θάλασσας στο όνομα της ασυδοσίας του οποιουδήποτε.

Η Π.Ε.Π.Ε.Ν. στέκεται σαν γροθιά στο πλευρό του Συναδέλφου Πλοιάρχου. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προτού θρηνήσουμε θύματα."

Previous