Τροχοί & TIR

Isuzu Novociti Volt: Ηλεκτρικό 8μετρο μεγάλης ακτίνας

Με μπαταρίες χωρητικότητας 268 kWh φτάνει μέχρι τα 350 χιλιόμετρα το νέο 8μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της Isuzu. Πρόκειται για το μοντέλο Novociti Volt με μεταφορική δυνατότητα μέχρι και 52 επιβάτες ή
Τετάρτη 08/09/2021 - 14:05
Κοινοποίηση στα Social Media

Με μπαταρίες χωρητικότητας 268 kWh φτάνει μέχρι τα 350 χιλιόμετρα το νέο 8μετρο ηλεκτρικό λεωφορείο της Isuzu.

Πρόκειται για το μοντέλο Novociti Volt με μεταφορική δυνατότητα μέχρι και 52 επιβάτες ή λιγότερους ανάλογα με τη διαμόρφωση και τον αριθμό των καθισμάτων που επιθυμεί ο πελάτης.

Το Novociti Volt είναι το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο της Isuzu και ήδη βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη προς επίδειξη και γνωριμία με συγκοινωνιακούς φορείς των μεγάλων πόλεων, των δήμων και τουριστικών επιχειρήσεων.

Βασίζεται στην επιτυχημένη πλατφόρμα του γνωστού NOVOCITI LIFE, ήδη βραβευμένο μοντέλο για τον σχεδιασμό του και τώρα στην 100% ηλεκτρική του έκδοση, το Novociti Volt επιδεικνύει πολύ καλή οδική συμπεριφορά, ευελιξία στις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες, ευκολία στην οδήγηση και χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Η συστοιχία των μπαταριών βρίσκεται στην οροφή σε προσεκτικά μελετημένες θέσεις, ώστε το βάρος τους να επιμερίζεται σωστά στους άξονες.

Ο ηλεκτροκινητήρας του λεωφορείου παράγει ισχύ 255 kW (350 HP) και 2.355 Nm ροπής.

Με τις μπαταρίες χωρητικότητας 268 kWh καλύπτει, όπως αναφέραμε παραπάνω, μέχρι 350 χιλιόμετρα, ενώ διαθέσιμο είναι και το πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 211 kWh που δίνουν στο λεωφορείο δυνατότητα κάλυψης 300 χιλιομέτρων. Εδώ να σημειώσουμε ότι ένα μέρος της χιλιομετρικής αυτής δυνατότητας οφείλεται και στην ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση του οχήματος.

Η φόρτιση των μπαταριών μέσω βύσματος επιτυγχάνεται σε δύο ώρες και με τον κατασκευαστή να προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας των μπαταριών για 8 χρόνια.

PreviousNext