Τροχοί & TIR

Και 5η παράταση για τον Διαγωνισμό των Λεωφορείων 

Χλωμό γίνεται το τοπίο σχετικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια των 770 αστικών λεωφορείων για ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ. Δόθηκε χθες και πέμπτη παράταση για τις 14 Μαρτίου 2022 την ημέρα (χθες) που έληγε η
Σάββατο 26/02/2022 - 14:36
Κοινοποίηση στα Social Media
λεωφορεία

Χλωμό γίνεται το τοπίο σχετικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια των 770 αστικών λεωφορείων για ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ. Δόθηκε χθες και πέμπτη παράταση για τις 14 Μαρτίου 2022 την ημέρα (χθες) που έληγε η τέταρτη παράταση. 

Με τη χθεσινή απόφαση του γενικού γραμματέα μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά η πέμπτη παράταση για υποβολή προσφορών ορίστηκε όπως αναφέρουμε παραπάνω η 14η Μαρτίου με ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών τη 18η Μαρτίου 2022.

Βασική αιτία, κατά το Υπουργείο Μεταφορών, η μη εκδίκαση των προσφυγών των εταιρειών (αντιπροσώπων λεωφορείων) από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφύγων κατά των όρων του διαγωνισμού. Κρίθηκε δηλαδή ότι θα πρέπει να εξεταστούν πρώτα οι προσφυγές.

Όμως, το όλο θέμα περνάει σε φάση εκκρεμότητας καθώς είναι ενδεχόμενο οι όροι της σύμβασης να τροποποιηθούν ή να ακυρωθούν και ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί, στοιχείο που θα κριθεί κατά κύριο λόγο από τις δύο εταιρείες που ανέλαβαν, η μία την τεχνική υποστήριξη του διαγωνισμού και η άλλη τη νομική υποστήριξη.

Η τελευταία θα αξιολογήσει τις αποφάσεις της αρχής επί των προσφυγών και θα εισηγηθεί το επόμενο βήμα.

Σε κάθε περίπτωση η ελπίδα που εξέφρασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις 7/2/’22 να μην υπάρξουν άλλες πρόσφυγες δεν είχε θετική έκβαση και φυσικά προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Παππάς, Τομεάρχης Υποδομών Και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Η πέμπτη κατά σειρά παράταση δεν έτυχε πέτυχε. Αδρανεί και μεταθέτει την προμήθεια των νέων λεωφορείων για το 2024 και βλέπουμε…».

 

PreviousNext