Τροχοί & TIR

Και η Αυστρία στο e-CMR

Τα οφέλη του e-CMR.
Δευτέρα 19/08/2024 - 12:53
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά την ένταξη της Ιταλίας στο e-CMR νωρίτερα μέσα στο 2024, έγινε και η Αυστρία ψηφιακή.

Το e-CMR, το ψηφιακό πρωτόκολλο της σύμβασης CMR των Ηνωμένων Εθνών για τις διεθνείς οδικές εμπορευματικές μεταφορές, τέθηκε σε ισχύ στην Αυστρία την περασμένη εβδομάδα, θέτοντας μια νομική βάση για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές χωρίς χαρτί. Η Αυστρία είναι η 37η χώρα που εντάσσεται στο e-CMR.

Η μετάβαση από έντυπα σε πλήρως ψηφιακά δελτία αποστολής θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της μεταφοράς εμπορευμάτων σε όλη την Αυστρία, αλλά και στις γειτονικές χώρες.

Με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, το e-CMR μειώνει το κόστος διεκπεραίωσης, εξαλείφει τις διοικητικές καθυστερήσεις και τις καθυστερήσεις τιμολόγησης και μειώνει τις αποκλίσεις στους τόπους παράδοσης.

Το e-CMR βελτιώνει, επίσης, τη διαφάνεια και την ασφάλεια σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιαστικής, προσφέροντας πιο ακριβή δεδομένα για τον εντοπισμό αποστολών με πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες παραλαβής και παράδοσης.

Η IRU και τα μέλη της θα συνεχίσουν να προωθούν το e-CMR ως βασικό εργαλείο για τη βελτίωση της ταχύτητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του εμπορίου και της εφοδιαστικής.

PreviousNext