Τροχοί & TIR

Και τα ΚΤΕΛ στο σχέδιο της αυτόνομης οδήγησης 

«Το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα και εφόσον διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι τεχνικές συνθήκες ασφάλειας, θα εξεταστεί η δυν
Τετάρτη 29/12/2021 - 17:12
Κοινοποίηση στα Social Media
ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

«Το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα και εφόσον διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι τεχνικές συνθήκες ασφάλειας, θα εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου, με τη συνεργασία των Αστικών ΚΤΕΛ της περιοχής». Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο κ. Παπαδόπουλος στη Θεσσαλία.



Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχειας του πρωτοπόρου πιλοτικού προγράμματος με το λεωφορείο χωρίς οδηγό στην πόλη των Τρικάλων, το οποίο είχε δρομολογηθεί κατά την προηγούμενή του θητεία ως Υφυπουργού Μεταφορών το 2014, καθιστώντας τα Τρίκαλα την πρώτη πόλη στον κόσμο που χρησιμοποίησε λεωφορείο αυτής της τεχνολογίας, σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες. 

 

Η χρήση των ηλεκτρικών λεωφορείων εντάσσεται στις δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας και συνδυάζεται με θεματικές ενότητες του πάρκου που αναδεικνύει τη χρησιμότητα και τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το περιβάλλον.  

PreviousNext