Τροχοί & TIR

Καραμανλής για το Θριάσιο

«Το έργο στο Θριάσιο υπηρετεί και ένα γενικότερο σχεδιασμό, ώστε η Ελλάδα να παίξει ρόλο στη βιομηχανία των logistics, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει και το 3% του ΑΕΠ. Σχεδιασμός που προϋποθέτε
Πέμπτη 01/07/2021 - 14:45
Κοινοποίηση στα Social Media
Κώστας Καραμανλής
Κώστας Καραμανλής για το Θριάσιο

«Το έργο στο Θριάσιο υπηρετεί και ένα γενικότερο σχεδιασμό, ώστε η Ελλάδα να παίξει ρόλο στη βιομηχανία των logistics, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει και το 3% του ΑΕΠ. Σχεδιασμός που προϋποθέτει να ενώσουμε τα λιμάνια με τον σιδηρόδρομο και με εμπορευματικά κέντρα».

Αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών - ITC 2021 (Infrastructure & Transport Conference).

Απαντώντας, κατόπιν, σε σχετική ερώτηση για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι επρόκειτο για ένα ακόμη μπλοκαρισμένο έργο, που δεν είχε ξεκινήσει γιατί υπήρχαν αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη DG Com. Υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ως Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει την τότε Κυβέρνηση για τα προβλήματα σε ζητήματα ανταγωνισμού και ανέφερε πως μετά τις εκλογές του 2019, το Υπουργείο ανέλαβε τη διαπραγμάτευση, γιατί υπήρχε κίνδυνος δημοσιονομικής διόρθωσης άνω των 150 εκ ευρώ, και ήρθε σε συμφωνία με τη DG Com για αναπροσαρμογή της σύμβασης παραχώρησης. «Με την ευκαιρία να πω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι πριν προβούμε σε μεγάλους διαγωνισμούς να ερχόμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σχολίασε.

Τα έργα που ξεκινούν

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στη συνέχεια στα νέα σημαντικά έργα που ξεκινούν. Τα έργα «Νέας Γενιάς», όπως είναι η νέα Περιφερειακή - το λεγόμενο flyover- στη Θεσσαλονίκη, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού στην Αθήνα και τα επίγεια και υπόγεια σιδηροδρομικά.

«Αυτά τα έργα είναι σύγχρονα, φιλικά προς το περιβάλλον που προσφέρουν ασφαλείς και σύγχρονες μετακινήσεις, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την επόμενη μέρα».

Προανήγγειλε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί αναλυτικά ένα πρωτοποριακό πλάνο για τα έργα της επόμενης 15ετίας, τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα. Ένα πρόγραμμα ύψους 3,3 δισ. ευρώ, που όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, θα αλλάξει τη χώρα και σημαίνουν: Ασφάλεια, Ανάπτυξη, Ταχύτητα, Σεβασμός στο Περιβάλλον, Πρόοδος και Ποιότητα Ζωής. 

«Συνολικά, έχουμε εκπονήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει γίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ. Και προχωράμε στην υλοποίησή του. Όχι στα λόγια. Με πράξεις! Ήδη, έχουμε συμβασιοποιήσει έργα πάνω από 4 δισ. ευρώ», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

PreviousNext