Τροχοί & TIR

Καραμανλής για τις ευθύνες της Αττικής Οδού

Από το 2020 υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους, αλλά και ότι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν αποτελούν οδηγό για το μέλλον. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υπο
Δευτέρα 31/01/2022 - 10:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Από το 2020 υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους, αλλά και ότι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν αποτελούν οδηγό για το μέλλον.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας τις ευθύνες της Αττικής Οδού, τόσο στο κομμάτι της πρόληψης όσο και στη διαχείριση της κρίσης και πρόσθεσε: «Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που παρεμβαίνει προσωπικά ο Πρωθυπουργός και ζητάει, απαιτεί, από ιδιωτική εταιρεία να καταβάλει χρήματα στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν. Τόσα χρόνια δεν είχε ξαναγίνει αυτό. Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το κάνατε. Εμείς το κάναμε».

Σημείωσε, επίσης, ότι για πρώτη φορά μπορούν να αποδοθούν ευθύνες σε παραχωρησιούχους για το κλείσιμο δρόμου, γιατί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θεσπίστηκε το 2020 το νομικό πλαίσιο, με το άρθρο 65 του νόμου 4663, ώστε να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μετά να μην πληρώνει κανένας...

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις. Και έτσι θα γίνει», ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι ήδη συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διερεύνησης και σε 20 μέρες αναμένεται το πόρισμά της.

PreviousNext