Τροχοί & TIR

Κονβόι χιλιάδων φορτηγών ταρακούνησε τον Καναδά

Χιλιάδες φορτηγά από τις Βόρειες και τις Ανατολικές περιοχές του Καναδά συνενώθηκαν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Βρετανικής Κολομβίας σχηματίζοντας το μεγαλύτερο κονβόι που έχει ποτέ καταγραφεί σ
Σάββατο 29/01/2022 - 20:57
Κοινοποίηση στα Social Media
truck convoy 2022

Χιλιάδες φορτηγά από τις Βόρειες και τις Ανατολικές περιοχές του Καναδά συνενώθηκαν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Βρετανικής Κολομβίας σχηματίζοντας το μεγαλύτερο κονβόι που έχει ποτέ καταγραφεί στην ιστορία με πορεία προς την πρωτεύουσα της χώρας, την Οττάβα και μάλιστα προς τον Λόφο του Κοινοβουλίου. 

Πρόκειται για μια εκδήλωση διαμαρτυρίας των οδηγών και των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων του Καναδά, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης που από τις 15 Ιανουαρίου τους επιβάλλει τον εμβολιασμό.

Επιστρέφοντας από τις Η.Π.Α. θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, έχοντας το πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού, διαφορετικά, μπαίνοντας στον Καναδά, θα πρέπει να παραμείνουν σε 15ήμερη καραντίνα αποκλεισμένοι από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

 

Video URL

Με δεδομένο όμως, ότι το βασικό μεταφορικό τους έργο έχει να κάνει με συνεχή δρομολόγια προς και από τις Η.Π.Α. οι Καναδοί αυτοκινητιστές που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, ξεσηκώθηκαν κατά της υποχρεωτικότητας του μέτρου, έχοντας μάλιστα τη συμπαράσταση χιλιάδων αντιεμβολιαστών, ενώ και ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, εξέφρασε έμμεσα την υποστήριξή του προς τους Μεταφορείς λέγοντας «η δουλειά τους είναι να προσφέρουν, ας μην τους εμποδίζουμε».

Video URL

Να σημειωθεί ότι το κονβόι με κεντρικό σύνθημα «Freedom Convoy» κινούμενο προς την Οττάβα, συνεχώς μεγάλωνε με την προσθήκη εκατοντάδων φορτηγών, προκαλώντας έμφραγμα σε δεκάδες δρόμους, λόγω του μήκους της αυτοκινητοπομπής, αλλά και των χιλιάδων πολιτών, κυρίως αντιεμβολιαστών που οργάνωναν τοπικές συγκεντρώσεις παράπλευρα της πορείας που ακολουθούσε το κονβόι προς την Οττάβα.

Αυτός ο ξεσηκωμός, μη αναμενόμενος ως προς τον όγκο του, ταρακούνησε τις Αρχές και την Πολιτεία και εκφράζονται φόβοι μήπως η αστυνομία χάσει τον έλεγχο.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διατείνεται  ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν θα έπρεπε να επιφέρει τέτοιες αντιδράσεις, λέγοντας ότι η πλειονότητα των μεταφορέων είναι εμβολιασμένοι.

Ωστόσο, η αστυνομία του Καναδά, προειδοποιεί για τον κίνδυνο πρόκλησης ταραχών και προσπαθεί να λάβει έκτακτα προληπτικά μέτρα, ιδιαίτερα γύρω από το Κοινοβούλιο, στο κέντρο της Οττάβα.

 

PreviousNext