Καταδίκη για πλαστογραφία ψήφων σε εκλογές Σωματείου της Ο.Φ.Α.Ε.

Παρ, 14/10/2022 - 11:01

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για πλαστογραφία καταδικάστηκε πρωτόδικα από το 3μελες Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μέλος του Σωματείου Αυτοκινητιστών ΦΔΧ Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων του Σωματείου στη Γενική Συνέλευση της Ο.Φ.Α.Ε. το 2017. Τότε, ο κατηγορούμενος, ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής, παρουσίασε τη λίστα των ψηφισάντων με τις υπογραφές 146 αυτοκινητιστών, από τις οποίες όμως οι 70 κρίθηκαν πλαστές με βάση τη γραφολογική έκθεση γραφολόγου που κατατέθηκε στο δικαστήριο και έγινε δεκτή.

Αποδείχθηκε δηλαδή ότι το ίδιο πρόσωπο (ο κατηγορούμενος) υπέγραψε για 70 άτομα, τα οποία δεν είχαν ψηφίσει.

Με το πλαστό αυτό αποτέλεσμα εκλέχθηκαν πολλαπλάσιοι αντιπρόσωποι του Σωματείου για τη Γενική Συνέλευση της Ο.Φ.Α.Ε., η οποία εξέλεξε κατόπιν το Δ.Σ. της Ο.Φ.Α.Ε., δηλαδή τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τους αντιπροέδρους, τον ταμία και τα μέλη.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Γενική Συνέλευση όχι μόνο εκλέγει το Δ.Σ., αλλά εκλέγει και την Ελεγκτική Επιτροπή, καθορίζει τις αποζημιώσεις των μελών του Δ.Σ., επικυρώνει τις οικονομικές καταστάσεις κ.α.

Μηνυτήρια αναφορά για πλαστογραφία είχε καταθέσει ο πρόεδρος του Σωματείου αυτοκινητιστών ΦΔΧ Τρίπολης και μέλος τότε της Ο.Φ.Α.Ε.. Την κατηγορία υποστήριξαν, επίσης, και 6 ακόμη αυτοκινητιστές.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και δεύτερος αυτοκινητιστής του ίδιου Σωματείου, ο οποίος όμως αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Το πιο εντυπωσιακό, πάντως στοιχείο της χθεσινής δίκης ήταν η παρουσία των δύο μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων που δεν ήταν άλλοι από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ο.Φ.Α.Ε.

Αν θα παραιτηθούν ή όχι εναπόκειται στους ίδιους.