Πλήρωνε διόδια με κλεμμένες κάρτες

Παρ, 14/10/2022 - 11:52
Φωτό αρχείου

Ρουμάνος οδηγός φορτηγού συνελήφθη στη Γαλλία περνώντας για μια ακόμη φορά τα διόδια σε αυτοκινητόδρομο έχοντας πληρώσει με μια από τις πιστωτικές κάρτες που είχε κλέψει.

Οι αστυνομικές αρχές με τη συνεργασία των διαχειριστών των αυτοκινητόδρομων κατάφεραν να εντοπίσουν τον Ρουμάνο οδηγό, ο οποίος είχε στην κατοχή του σαράντα κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες είχε πληρώσει διελεύσεις στους σταθμούς των διοδίων, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι κατά την πληρωμή δεν απαιτείται να πληκτρολογεί PIN.

Όπως αποκαλύφθηκε, χρησιμοποιούσε τις πιο πρόσφατα κλεμμένες κάρτες, τις οποίες οι πραγματικοί τους κάτοχοι δεν είχαν ακόμη ακυρώσει. Στην περίπτωση αυτή, βλέποντας χρεώσεις για έξοδα που δεν είχαν κάνει, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, η οποία με βάση τα ποσά προσδιόρισε ότι οι χρεώσεις αφορούσαν διόδια φορτηγού αυτοκινήτου κατηγορίας 4. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των διαχειριστών των αυτοκινητόδρομων και των καμερών ασφαλείας των διοδίων εντοπίστηκε η πορεία του φορτηγού και ακολούθησε ο έλεγχος και η σύλληψη του οδηγού του.