Τροχοί & TIR

Καταργείται η θέση συνοδηγού

Η δυνατότητα χρήσης της θέσης συνοδηγού από επιβάτη στα υπεραστικά λεωφορεία καταργείται. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Το αιτιολογικό
Τρίτη 13/03/2018 - 14:53
Κοινοποίηση στα Social Media

Η δυνατότητα χρήσης της θέσης συνοδηγού από επιβάτη στα υπεραστικά λεωφορεία καταργείται. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπ. Μεταφορών το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Το αιτιολογικό της απόφασης εστιάζεται στην ασφάλεια των επιβατών. Επειδή η συγκεκριμένη θέση είναι πτυσσόμενη, αν μεν είναι σε ανάκλιση επάνω, δεν εμποδίζει τη διέλευση των επιβατών και την αποβίβασή τους από την μπροστινή πόρτα. Αν όμως είναι κατεβασμένη, δηλαδή σε χρήση από επιβάτη, τότε εμποδίζεται η έξοδος των επιβατών με επιπτώσεις στην ασφάλειά τους.

Απομένει πάντως να διευκρινιστεί, τι εννοεί ο νομοθέτης με τη λέξη «καταργείται», αν δηλαδή η θέση αυτή παραμένει στο σημείο ως ανενεργό κάθισμα ή αν αφαιρείται και με ποια τυπική διαδικασία. Υπενθυμίζεται, ότι με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία στα υπεραστικά λεωφορεία, η θέση συνοδού, ως μέλους του πληρώματος (συνοδού ή εισπράκτορα) είναι υποχρεωτική.

PreviousNext