Μόνο το Λιμενικό, έχει κατασχέσει 265 οχήματα μέσα στην τελευταία δεκαετία στα οποία μετά από έρευνα βρέθηκαν να διακινούνται καπνικά προϊόντα.

Αυτό αποκάλυψε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος, Λ.Σ Θεόδωρος Κλιάρης, κατά την υπογραφή της ανανέωσης της συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της εταιρείας «Παπαστράτος», για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών που αφορά στη διεύρυνση του σκοπού της, καθώς πλέον θα περιλαμβάνονται και νέα, μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού, όπως τα θερμαινόμενα, χωρίς καύση (ηλεκτρονικά).

«Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή έχει κατασχέσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο τσιγάρα, αποτρέποντας τη διαφυγή εσόδων από δασμούς αξίας που υπερβαίνει τα 240 εκατ. Ευρώ, ενώ έχουν κατασχεθεί, επίσης, 265 οχήματα και 45 πλωτά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά τους. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά δημόσια και να συγχαρώ τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την αδιάκοπη προσπάθεια και την αφοσίωσή τους στον στόχο της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, αλλά και κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας», δήλωσε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Συνεχής υποστήριξη από την Παπαστράτος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Παπαστράτος» υποστηρίζει ενεργά το έργο του Λιμενικού Σώματος με σειρά δωρεών. Αποκορύφωμα αυτή των πέντε σκαφών ειδικού τύπου αξίας 2,4 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα PMI IMPACT. Η πιο πρόσφατη δωρεά αξίας περίπου 100.000 ευρώ, αφορά επιχειρησιακό εξοπλισμό για τις ειδικές επιχειρησιακές ομάδες του Σώματος.