Τροχοί & TIR

Καθυστερήσεις στην παλιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου. Περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος

Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται.
Δευτέρα 22/07/2024 - 11:23
Κοινοποίηση στα Social Media

Λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο κατασκευής του έργου: «Διασύνδεση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Νήσου Κρήτης με το ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω συνεχούς ρεύματος Αττικής-Κρήτης (Κορακιά)-Ελληνικό τμήμα 3.10.3 του PCI Euroasia Interconnector», η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αποφάσισε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε οδικά δίκτυα, περιοχών Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας - Ειδυλλίας, σήμερα, Δευτέρα 22.07.2024, και την Τρίτη 23.07.2024, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 17.00΄ (ή εναλλακτικά την Τετάρτη 24.07.2024 και την Πέμπτη 25.07.2024, κατά τις ώρες 08.00΄ έως 17.00΄), ως εξής:

Α. Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος στην 38,000 χ/θ της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου και στον Νότιο (αριστερό) Παράδρομο της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου (30,000 χ/θ έως 38,500 χ/θ) κατά 3,5μ. μέγιστο, σε μήκος από 35,00 έως 100,00 μέτρα σε κάθε θέση, με κατάληψη του δεξιού τμήματος του οδοστρώματος κατά τη φορά διεξαγωγής της κυκλοφορίας με αντίστοιχο περιορισμό του πλάτους των λωρίδων κυκλοφορίας μέχρι 2,75 έκαστη. Όταν το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος είναι μικρότερο των 5,50 μέτρων τότε η κυκλοφορία θα διεξάγεται αμφίδρομα σε αυτό και θα ρυθμίζεται από σηματωρούς.

Ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τις ανωτέρω εργασίες 

α. Απαγόρευση του προσπεράσματος για τα οχήματα που κινούνται επί του ρεύματος κυκλοφορίας στο οποίο εκτελούνται οι εργασίες και στο τμήμα της οδού που καθορίζονται από τα 50,00 μ. πριν την αρχή του εργοταξιακού χώρου (κατάληψης) μέχρι τη θέση του τέλους αυτού. 

β. Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας 40 χλμ./ώρα για τα οχήματα που κινούνται στο τμήμα της οδού που καθορίζεται από τα 50 μ. πριν από τη θέση του τέλους του εργοταξιακού χώρου (κατάληψης) μέχρι τα 50 μ. μετά τη θέση της αρχής αυτού. 

γ. Καθορισμός προτεραιότητας της αντιθέτως ερχόμενης κυκλοφορίας για τα οχήματα που κινούνται επί του ρεύματος κυκλοφορίας στο οποίο εκτελούνται οι εργασίες. 

δ. Η έναρξη των εργασιών σε κάθε σημείο θα γίνεται διαδοχικά και μετά την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών στο προηγούμενο τμήμα, την απομάκρυνση της προσωρινής σήμανσης σε αυτό και την απόδοση αυτού σε πλήρη κυκλοφορία. 

Β. Προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα της μεταξύ της διασταύρωσης Ναυπηγείων και του Νότιου Παραδρόμου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου (ύψος των διοδίων Ελευσίνας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. 

Κατά της ως άνω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.

PreviousNext