Τροχοί & TIR

Κάτι δεν έγινε σωστά με τα ΦΔΧ των συνταξιούχων

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι διάβασαν στο troxoikaitir.gr το άρθρο 47 του νομοσχεδίου του υπ. Μεταφορών που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή και κάνει… τη χάρη στους αυτοκινητιστές να διατηρήσουν
Πέμπτη 04/03/2021 - 16:32
Κοινοποίηση στα Social Media

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι διάβασαν στο troxoikaitir.gr το άρθρο 47 του νομοσχεδίου του υπ. Μεταφορών που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή και κάνει… τη χάρη στους αυτοκινητιστές να διατηρήσουν την εκμετάλλευση μέχρι δύο φορτηγών ή λεωφορείων μετά τη συνταξιοδότησή τους.

«Δηλαδή, απέκτησα έναν στόλο 10 φορτηγών και θα πρέπει να αποξενωθώ από τα 8, επειδή θα βγω στη σύνταξη;», ρωτούσαν έκπληκτοι οι αυτοκινητιστές.

«Και αν φορολογούμαι για τα κέρδη από τα δύο φορτηγά, γιατί το κράτος δεν θέλει να εισπράττει φόρους και από τα 10;», ήταν η επόμενη ερώτηση.

Γεγονός είναι πως μέσα σε λίγες ώρες από την ανάρτηση του σχετικού άρθρου στην ιστοσελίδα μας, το θέμα πήρε διαστάσεις και αμέσως κινητοποιήθηκαν και συνδικαλιστικοί φορείς σε μια προσπάθεια να πείσουν τον συντάκτη του νομοσχεδίου να προβεί σε αλλαγή του κειμένου, αφήνοντας στους συνταξιούχους αυτοκινητιστές την εκμετάλλευση όσων ΦΔΧ έχουν στην κυριότητά τους.

Διαβάστε το άρθρο όπως κατατέθηκε στη Βουλή εδώ.

Εμείς να σημειώσουμε, πάντως, ότι παρόμοια ρύθμιση ισχύει για τα ταξί με τον νόμο 4530/2018.

PreviousNext