Τροχοί & TIR

Κέρδη για τον Warren Buffet από τις μετοχές του στη BYD

Η εκπληκτική ανοδική πορεία της BYD που από το 1995 κυριαρχεί στον χώρο της ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσε παρά να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Berkshire Hathaway, την επενδυτική εται
Παρασκευή 20/05/2022 - 16:13
Κοινοποίηση στα Social Media

Η εκπληκτική ανοδική πορεία της BYD που από το 1995 κυριαρχεί στον χώρο της ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσε παρά να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Berkshire Hathaway, την επενδυτική εταιρεία του Warren Buffet, που το 2008 αγόρασε ένα σημαντικό πακέτο μετοχών της BYD, περί το 10%, μια επένδυση η οποία επέφερε τεράστια κερδοφορία, καθώς η αξία της μετοχής της BYD αυξήθηκε κατά 300% εντός των 12 μηνών που προηγήθηκαν του Μαρτίου του 2021.

Σημειώνεται ότι η BYD έχει ήδη παραδώσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο, με τα 70.000 εξ αυτών να είναι λεωφορεία που κινούνται με 100% ηλεκτρική ενέργεια, μόλις δέκα χρόνια μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής της για τη μετάβαση των συγκοινωνιών στην ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην ουσιαστική συνεργασία με τοπικούς εταίρους και προμηθευτές σε κάθε γωνιά του πλανήτη – συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, όπου διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία. Με σύνθημά της «φτιαγμένα στην Ευρώπη για την Ευρώπη», η BYD επενδύει και διευρύνεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου πλέον κάθε χρόνο παράγονται 400 eBuses ανά βάρδια, από το μεσαίου μεγέθους midi bus των 8,7 μέτρων, μέχρι το σπονδυλωτό μοντέλο των 18 μέτρων. Στις ίδιες εγκαταστάσεις παράγεται και το πλαίσιο για τα λεωφορεία ενός και δύο επιπέδων που προορίζονται για τη βρετανική αγορά, με τη δυνατότητα παραγωγής να αγγίζει τα 300 ανά βάρδια. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η BYD είναι ο πρώτος και μοναδικός κατασκευαστής eBus που παράγει το δικό του σύστημα μετάδοσης κίνησης, τη δική του μπαταρία, κινητήρες και σύστημα ελέγχου κινητήρα, με στόχο την υψηλή λειτουργική απόδοση και αξιοπιστία.

BYD και Toyota

Στο μεταξύ, η BYD και η Toyota υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV), η οποία θα εργαστεί για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη BEV (συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας) και των συναφών εξαρτημάτων της. Επιπλέον, η BYD και η Toyota σχεδιάζουν να στελεχώσουν τη νέα εταιρεία μεταφέροντας μηχανικούς και τις θέσεις εργασίας που εμπλέκονται επί του παρόντος στη σχετική Έρευνα & Ανάπτυξη από τις αντίστοιχες εταιρείες τους.

Με τη νεοσύστατη κοινή εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης, η Toyota και η BYD στοχεύουν να συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη οχημάτων BEV που είναι ελκυστικά για τους Κινέζους πελάτες και προωθώντας περαιτέρω την ευρεία υιοθέτησή τους, στοχεύουν να συμβάλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος με προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα των μπαταριών.

PreviousNext